De laatste SaS-dag

12-04-2024 | 2023 - 2024

Daar is ‘ie dan, de laatste volle dag aan boord van de Thalassa. Morgen worden we allemaal op de kant opgewacht door onze vrienden, familie en kennissen. Er komt een definitief einde aan het halfjaar waarin we allemaal zo ontzettend veel hebben geleerd, gelachen en genoten.

’s Ochtends na het ontbijt hebben we nog even ons dansje en onze parodie geoefend die we voor onze ouders zullen opvoeren en kregen we de opdracht alles opgeruimd en netjes te maken voor ons vertrek. Een aantal hebben nog de laatste zinnen van hun SaS-story geschreven, de laatste schoolopdrachten ingeleverd en geholpen met wat klussen aan dek. Ook hebben we nog met de hele groep een fotoshoot voor de boeg gehouden, dat was echt gezellig.

Om half 1 was het zo ver; onze laatste lunch aan boord van de Thalassa. Deze lunch was echt eentje om nooit meer te vergeten, we mochten namelijk DUBBEL BELEG. Iedereen ging los, de hagelslag ging op de pindakaas en de vlees ging op de kaas, het was een mooi moment om mee te maken.

Rond half 2 zijn we voor de laatste keer uitgevaren om voor de kust van Texel voor anker te gaan. Het uitvaren door de sluis was erg leuk. Eenmaal voor anker moest het dek nog geschrobd worden en wat ra-zeilen ingepakt. De rest van de middag is er niet zo gek veel gebeurd, sommige mensen hebben hun souvenirs ingepakt in zelfgemaakt inpakpapier en anderen hebben hun luizen met luizenshampoo behandeld.

Om 7 uur hebben we voor het laatst met z’n allen avond gegeten (FRIET KAPSALON OMG) wat erg lekker en natuurlijk heel gezellig was. Nadat alle klusjes waren gedaan hebben we nog 4 keer een generale repetitie gedaan voor ons dansje en om half 11 begon ons feestje van de laatste avond aan boord!

Coco