Kennismakingsweekend

Kennismakingsweekend

Een half jaar samenleven op een schip met zo’n 35 andere jongeren is een behoorlijke uitdaging. Daarom organiseert School at Sea tijdens het voortraject een kennismakingsweekend om kennis te maken met elkaar en met ons.

Is er een match?

Een goede groepssamenstelling is enorm belangrijk als je zes maanden lang letterlijk met elkaar opgescheept zit. Op zee moeten we van elkaar op aan kunnen, óók in slecht weer of andere spannende situaties. Tijdens het kennismakingsweekend ontmoet je andere kandidaten en leer je de manier van werken van School at Sea nog beter kennen.

Tijdens je voortraject wordt je uitgenodigd voor één van de kennismakingsweekenden. Daar neem je samen met het School at Sea-team en de andere kandidaten op een actieve manier een volgende stap om aan boord te gaan. Op het weekend bespreken we jouw motivatie om deel te nemen aan de reis, maar ook eventuele twijfels.

Wat zijn jouw sterke en zwakke punten? Wat kan jij de groep leren; wat leer je van hen? Het is ook een check om te zien of je op de goede weg bent om in oktober aan boord te stappen.

We bekijken verder hoe de groep onderling met elkaar omgaat en hoe de interactie verloopt. Misschien heb je niet met iedereen direct een klik, maar aan boord ben je een team en niemand kan het schip alleen varen. Goed kunnen samenwerken is dus enorm belangrijk!