Organisatie

Organisatie

School at Sea bestaat uit een klein, maar toegewijd team dat jaarlijks een bijzonder opleidingsprogramma op zee organiseert voor leerlingen uit de bovenbouw van havo en vwo. Een deel van het team werkt aan wal, een deel aan boord.

Ervaren team

School at Sea is een stichting zonder winstoogmerk, aangestuurd door enthousiaste professionals met uitgebreide ervaring in talentontwikkeling, voortgezet onderwijs en natuurlijk het varen op tall ships. Ons programma is gebaseerd op ervaringsleren: leren met een directe koppeling naar de praktijk.

Door meer dan tien jaar ervaring weten we inmiddels heel goed wat ervoor nodig is om jongeren in staat te stellen een onvergetelijk succes te maken van hun School at Sea avontuur. Dat geldt zowel voor het team aan wal als het team aan boord, bestaand uit bemanningsleden en eerstegraads docenten. Wat ze gemeen hebben, is hun drijfveer om bij te dragen aan de persoonlijke ontwikkeling van de leerlingen.

Monique Touw

Directeur
De drijvende kracht achter School at Sea. Monique combineert haar enorme ervaring als bemanning (onder andere op de klipper Stad Amsterdam), haar kennis van persoonlijke ontwikkeling en haar passie voor werken met jongeren in School at Sea. Haar missie is om onderwijs leuk te maken en jongeren de kans te geven op een onvergetelijke manier waardevolle 21st century skills te leren.

Samuel Dubois

Kapitein
Sam is een ervaren kapitein, die al eens de wereld rondzeilde met tall ship Tecla. Tussen 2014 tot 2017 voer hij eerst als stuurman en daarna als kapitein voor SaS met de Regina Maris en sinds 2017 is hij de kapitein van de Thalassa tijdens School at Sea. Maar naast bekwaam kapitein is Sam ook op vakinhoudelijk en persoonlijk gebied een rots in de branding voor de leerlingen.

Bas Ruesen

Coördinator Fundraising Traject
Bas werkt sinds juni 2017 bij School at Sea. Hij heeft een achtergrond als politicoloog, fysiotherapeut en docent Engels. Bas is verantwoordelijk voor de administratie. Ook draagt hij zorg voor de begeleiding van alle kandidaten tijdens het Fundraising Traject, vanaf het moment dat zij zich aanmelden voor een informatiebijeenkomst tót het moment dat ze geselecteerd worden voor deelname.

Jet Sluik

Stuurman
Jet zeilde onder andere als kapitein met de Tecla (met Sam) de wereld rond en is oprichter en initiatiefnemer van de traditionele schepenbeurs in Den Helder. Zij is ook al meerdere keren met School at Sea meegevaren als stuurman.

Als ervaren stuurman is ze verantwoordelijk voor de sailtraining aan boord. Daarnaast vinden de leerlingen altijd een luisterend oor bij haar.

Sander Habets

Onderwijscoördinator & docent scheikunde
Sander stapte in schooljaar 2017-2018 voor het eerst aan boord en is sindsdien betrokken bij School at Sea – eerst als docent, later ook als onderwijscoördinator. Daarnaast is hij een van de docenten aan boord die leerlingen helpt bij hun schoolwerk, met name bij de exacte vakken.

Sander en Karlijn dragen in schooljaar 2024-2025 samen de zorg voor het schoolwerk, de voortgang van alle leerlingen, de aansturing van het docententeam en de verslaglegging over de ontwikkeling van de leerlingen. Ze zijn om de beurt een deel van de reis aan boord.

Karlijn Moeskops

Onderwijscoördinator & docent biologie
Karlijn begon haar avontuur op zee in het schooljaar 2018-2019 als docent aan boord van de Thalassa. Dit jaar stapt ze weer op, deze keer in de rol van onderwijscoördinator waarin ze haar passie voor onderwijs, biologie en reizen kan combineren. Daarnaast gaat ze aan de slag met de ontwikkeling van andere programma’s binnen de organisatie. 

Sander en Karlijn dragen in schooljaar 2024-2025 samen de zorg voor het schoolwerk, de voortgang van alle leerlingen, de aansturing van het docententeam en de verslaglegging over de ontwikkeling van de leerlingen. Ze zijn om de beurt een deel van de reis aan boord.

Docententeam 2024-2025

Het vaste team wordt elk jaar aangevuld met eerstegraads bevoegde docenten die de deelnemers helpen en begeleiden bij het maken van het schoolwerk en met hen reflecteren op hun persoonlijke ontwikkeling.

Interesse voor een komend schooljaar? Bekijk onze vacatures eens!

Nautisch team 2024-2025

Onder toezicht van onze ervaren bemanning lopen School at Sea’ers zelf wacht. Deelnemers maken kennis met de theorie en praktijk van het zeilen met een tall ship.

Alex Knoop

Matroos
Alex gaat voor de tweede keer mee met School at Sea. Toen ze zelf op de middelbare school zat heeft ze deelgenomen aan Masterskip en dat is zo goed bevallen dat ze na haar middelbare school een opleiding tot matroos op opleidingsschip Danmark is gaan volgen. Daar heeft ze de fijne kneepjes van het werken op een tallship geleerd. Vorig jaar was Alex ook al mee met School at Sea en dat is zo goed bevallen dat ze nóg een jaartje mee gaat.

Alex is de hele reis aan boord, maar zal onderweg een paar weken vakantie nemen.

Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht, die op dit moment uit drie personen bestaat, houdt onbezoldigd toezicht op de activiteiten van stichting School at Sea.

Bart van Nunen

Voorzitter
Leiderschap, persoonlijke ontwikkeling, ondernemerschap en bevlogenheid zijn kwaliteiten die Bart in praktijk brengt als bestuurder bij organisaties in zwaar weer en als coach van directies en hoger management. School at Sea volgens Bart: “Leiderschap en zeilen, hoe mooi kan het zijn?”

Linked-In

Noëlle Haitsma

Vice-voorzitter
Ervaren CEO, directeur, ondernemer en adviseur met een stevige achtergrond in private en publieke dienstensector. Noëlle helpt met haar sterk analytische en creatieve mindset organisaties om hun strategie en groei naar een volgend level te brengen.

Linked-In

Henk den Boer

Lid
Henk zet zich met zijn ervaring als directeur Toezicht Voortgezet Onderwijs bij de Inspectie van het Onderwijs vooral in als adviseur van School at Sea om de kwaliteit van het onderwijs aan boord blijvend te waarborgen.

Linked-In


Ouderadviesteam

Een team van ouders van oud-deelnemers denkt met ons mee, geeft advies en staat ons bij, met raad en daad. Als geen ander weten zij hoe het is om je kind zes maanden alleen op reis te laten gaan. Voor de ouders van de varende lichting zijn zij beschikbaar als luisterend oor.

Klachtencommissie

School at Sea doet natuurlijk zijn best om kandidaten, deelnemers en ouders zo goed mogelijk te begeleiden en ondersteunen. Zeker tijdens de reis, maar ook tijdens het voortraject. Toch kan het gebeuren dat je ergens ontevreden over bent. Je kan dit in eerste instantie gewoon bij School at Sea melden. Onze contactgegevens vind je hier.

Voor klachten die niet naar tevredenheid zijn behandeld, kun je terecht bij onze klachtencommissie. De contactgegevens zijn op aanvraag beschikbaar.