Visie

De visie van School at Sea

School at Sea draait om jouw ontwikkeling. Onze missie is om jongeren te helpen zich te ontwikkelen tot zelfbewuste mensen die beschikken over ruim voldoende kennis, vaardigheden en (zelf)inzicht om de wereld vol vertrouwen tegemoet te treden. Mensen die vanuit creativiteit en verantwoordelijkheid, samenwerking kunnen creëren en anderen kunnen inspireren. En we geloven dat je alles wat je daarvoor nodig hebt, al in je hebt!

Aan boord maak je een enorme groei door

School at Sea is ervan overtuigd dat je meer kunt dan je voor mogelijk houdt. We dagen leerlingen daarom voortdurend uit om uit hun comfort zone te treden en versteld te staan van zichzelf. Ons programma is gebaseerd op ervaringsleren: leren met een directe koppeling naar de praktijk. Fouten maken mag, want daar leer je van. Maar niet alle fouten hoef je te maken. School at Sea stimuleert je om te leren; door de juiste vragen te stellen voordat je iets gaat doen, door zelf oplossingen te vinden, door te doen, door te ervaren en door te onderzoeken.

Natuurlijk gooien we je niet zomaar in het diepe. Zelfstandigheid en verantwoordelijkheid ontwikkel je stap voor stap, beetje bij beetje. Gaandeweg krijg je steeds meer verantwoordelijkheid. Een mijlpaal is de eerste scheepsovername, als het SaS-team een stapje terug doet en jullie de scepter zwaaien over het schip.

Je komt anders terug dan toen je inscheepte

Die stapsgewijze groei qua zelfstandigheid en verantwoordelijkheid komt terug in alles wat we doen. In de voorbereiding, bij het Fundraising Traject, tijdens de selectie en zeker ook aan boord. Na afloop van de reis is iedere deelnemer enorm gegroeid.

“Tell me and I will forget,
show me and I may remember,
involve me and I will understand.”
Confucius (5e eeuw v. Chr.)

School at Sea onderschrijft dit principe van de Chinese filosoof Confucius. Wij geloven dat je door theorie te koppelen aan de praktijk dingen beter zult begrijpen.

Samenwerkingen

Wij doen het niet alleen. Het sailtraining programma is gebaseerd op dat van de Sail Training Association Netherlands (STAN). De STAN heeft via projecten al duizenden jonge trainees de kans gegeven om zeilervaring op te doen op traditionele tall ship en andere culturen te ontmoeten.

Prof. dr. Michiel Westenberg van de Universiteit Leiden adviseert ons over ontwikkelings- en onderwijspsychologie voor jongeren.