Expedities

Expedities

Op elke bestemming kom je tijdens expedities en reizen meer te weten over het land. Je maakt kennis met de unieke natuur en culturen van de landen die je bezoekt.

Expedities en SaS-PO’s

Op bestemmingen gaan we erop uit! Onder begeleiding van ons team en een lokale gids maak je verschillende indrukwekkende hikes, waaronder de beklimming van el Teide op Tenerife en een tocht door de jungle naar het Boiling Lake op Dominica. Onderweg kom je meer te weten over de natuur waar je doorheen wandelt.

School at Sea’ers zijn geen toeristen! Via door School at Sea ontwikkelde praktische opdrachten, de SaS-PO’s, leer je over de geschiedenis van het land of kijk je door een specifieke bril naar een bepaald aspect van de lokale maatschappij. Je denkt zelf na over wat je ziet en wat je daar van vindt. Want door te leren over een ander, leer je ook meer over jezelf.

Vrije tijd en eigen reizen

Tijdens vrije tijd mogen jullie, in groepjes van minstens drie personen, er helemaal zelf op uit. je krijgt alle vrijheid, zolang je je aan de afspraken houdt.

Gaan jullie de toerist uithangen en de toeristische winkeltjes leegkopen? Lunchen bij dat typische restaurantje of toch gewoon naar die welbekende fastfoodketen die we thuis ook hebben? Naar het strand of naar het winkelcentrum? In je beste Spaans iets te bestellen of toch maar terugvallen op Google Translate?

Jij bepaalt hoe jouw ervaring aan land eruit ziet.

Daarnaast maak je twee keer een reis in kleine groepjes, door Panama en Cuba. Het enige wat daarbij vaststaat, is het budget en het tijdstip waarop je weer terug moet zijn. Verder heb je alle vrijheid om te bepalen waar jullie heen gaan, hoe jullie reizen, waar je overnacht, wat je eet. Een docent of bemanningslid gaat mee voor de veiligheid, maar bepaalt niets.

Onderweg heb je de zorg voor jezelf, maar ook voor elkaar. Het draait om zelfstandig opereren én om samenwerken. Zo leer je jezelf steeds beter kennen. Bijvoorbeeld hoe je omgaat met tegenslag, of je verantwoordelijkheid durft te nemen en leiderschap toont op belangrijke momenten.

Uitwisselingen

Tijdens uitwisselingen kom je in contact met jongeren van jouw eigen leeftijd. Je bezoekt hun school en zij komen langs aan boord. Dit organiseren jullie zelf! Waar wil je de buitenlandse studenten écht mee kennis laten maken? Jullie bedenken het programma en regelen de hele middag.