Kosten

Een flinke investering

Meegaan met School at Sea kost veel geld, maar is niet duur. Daarmee bedoelen we dat je veel waar voor je geld krijgt. Deelname is bereikbaar voor iedereen, dankzij het Fundraising Traject.

Voortraject

Tijdens het Fundraising Traject word je vier zondagen lang uitgebreid getraind in alles wat komt kijken bij fondsenwerving. Je leert hoe je jouw talenten kunt toepassen om anderen te enthousiasmeren. Je doet vaardigheden op die ook los van School at Sea van grote waarde zijn. Denk bijvoorbeeld aan het goed verwoorden van je motivatie, je netwerk in kaart brengen en het ontwikkelen van een goede elevator pitch.

Je staat er zeker niet alleen voor: je hebt steun aan je mede-kandidaten én School at Sea koppelt je aan een eigen coach die je wekelijks begeleidt. En dat werkt: honderden School at Sea leerlingen gingen je al voor!

Aan boord

Tijdens de reis zijn er zes maanden lang goed opgeleide docenten en bemanningsleden die jou helpen bij je schoolwerk, de sailtraining en je persoonlijke ontwikkeling. Met hen bespreek je je doelen en reflecteer je op de reis en op jezelf en je eigen handelen.

Op bestemmingen ga je onder begeleiding op excursie, waarbij je in aanraking komt met de natuur en cultuur van het (ei)land. Op die manier leer je meer over waar je op dat moment bent en kijk je verder dan de gemiddelde toerist.

Eten en slapen tijdens de zes maanden aan boord is uiteraard volledig inbegrepen.

Benodigd budget

De kosten voor School at Sea 2025-2026 zijn € 4.732,50 per maand. Voor zes maanden komt dat neer op een totaalbedrag van € 28.395,-. Voor alles wat je verder nodig hebt ter voorbereiding van de reis (vaccinaties, paspoort, spullen van de paklijst, zakgeld, telefoonkosten) moet je uitgaan van nog ongeveer € 2.000,-

Al met al is dat een fiks bedrag. Maar met het Fundraising Traject dat je helpt om je mentaal en financieel voor te bereiden, is School at Sea voor iedereen bereikbaar. Het Fundraising Traject is een ontwikkelingsprogramma op zich, waarvoor je eenmalig € 250,- betaalt.

En soms heb je er álles aan gedaan, maar is het je (nét) niet gelukt jouw budget bij elkaar te krijgen. Via het School at Sea-fonds kun je een aanvullende beurs aanvragen om jouw droom alsnog waar te maken.