Fundraising Traject

Fundraising Traject

School at Sea is een behoorlijk investering. Toch is deelname bereikbaar voor iedereen, dankzij het Fundraising Traject.

Een fiks bedrag… maar dat ga je gewoon fixen!

Meegaan met School at Sea is niet goedkoop. Toch heb je geen rijke ouders of suikeroom of -tante nodig die de kosten voor je dragen. School at Sea vindt het belangrijk dat elke deelnemer zélf het benodigde budget bij elkaar kan krijgen. Daar geven we je de tools voor tijdens ons Fundraising Traject. Zo is School at Sea voor iedereen bereikbaar.

Het Fundraising Traject helpt je ook om je mentaal voor te bereiden op de reis zelf en de verantwoordelijkheden die dan op je af zullen komen. Het is dus echt een ontwikkelingsprogramma op zich!

Het Fundraising Traject bereidt je mentaal en financieel voor

Overzicht van het Fundraising Traject

Het Fundraising Traject is een ontwikkelingsprogramma op zich. Niet alleen leer je de fijne kneepjes van fondsenwerving, zodat je zelf je budget voor School at Sea bij elkaar kan krijgen. Ook leer je jezelf en de andere kandidaten (veel!) beter kennen.

Training

Het Fundraising Traject start met de trainingen. Hierin word je vier zondagen lang uitgebreid getraind in alles wat komt kijken bij fondsenwerving.

Dit begint bij het leren van een aantal tools die jou een dosis positiviteit geven, je aanspreken op het nemen van je eigen verantwoordelijkheid en je helpen om met tegenslag om te gaan. Zo kun je met (zelf)vertrouwen aan de slag gaan met jouw fondsenwerving. Dit is meteen ook een goede voorbereiding om later aan boord te kunnen stappen. Deze tools worden namelijk gedurende de hele reis ook voortdurend gebruikt.

Je leert verder hoe je jouw talenten kunt toepassen om anderen te enthousiasmeren en doet vaardigheden op die ook los van School at Sea van grote waarde zijn. Denk bijvoorbeeld aan het goed verwoorden van je motivatie, je netwerk in kaart brengen en het ontwikkelen van een goede elevator pitch.

De training is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de ervaren coach en trainer Brenda Sarbach.

Coaching

Na de eerste drie trainingsdagen ga je aan de slag met je eigen plan van aanpak. Maar je staat er zeker niet alleen voor! Je hebt steun aan je medekandidaten én School at Sea koppelt je aan een eigen coach die jou begeleidt in dit proces.

Onze coaches zijn vooral oud-deelnemers en ouders van oud-deelnemers. Deze mensen weten hoe het is om te doen en voor elkaar te krijgen wat jij je als doel hebt gesteld! Zij hebben een berg aan ervaring die ze graag met jou delen om samen met jou te kijken wat voor jou werkt. Ze helpen je om jouw mooie ideeën verder uit te werken.

Jouw eigen ideeën dus, want het is jouw planning en het zijn jouw acties. Je gaat zelf aan de slag en je coach is je klankbord, iemand om mee te sparren en die jou ondersteunt tijdens jouw proces. Precies zoals School at Sea belangrijk vindt en hoe het aan boord ook gaat.

Terugkomdag

Na de drie trainingsdagen zet je de eerste stappen in het fondsenwerven en hebt misschien al successen en teleurstellingen ervaren. Tijdens de vierde bijeenkomst bespreek je dit met de groep. Zo kun je van elkaars successen en fouten leren.

Om je hier extra bij te helpen nodigen we ook een aantal oud-School at Sea’ers uit die komen vertellen hoe zij hun fondsenwerving hebben gedaan, waar zij tegenaan liepen en hoe zij dat hebben opgelost.

Je krijgt ook een workshop presenteren die je met veel praktische tips helpt om je verhaal en motivatie handen en voeten te geven. Letterlijk! Want presenteren is niet alleen een verhaal vertellen met woorden maar met je hele lichaam!

Na deze dag ga je met nieuwe ideeën én vol goede moed weer naar huis om verder te gaan met jouw fondsenwerving.

Zelf en samen aan de slag

Na de vier bijeenkomsten ben je er helemaal klaar voor. Samen met je coach en misschien ook wel samen met andere kandidaten ga je jouw acties verbeteren, uitbreiden en binnen en buiten je netwerk uitzetten. Misschien doe je wel een actie in samenwerking met één of meerdere andere kandidaten die ook in jouw jaar mee willen met School at Sea. Misschien ga je bedrijven benaderen, of zet je een grote loterij op.

Alles wat jou een goed idee lijkt, kun je doen. Door regelmatig, bijvoorbeeld met je coach, stil te staan en te evalueren kom je erachter wat werkt en wat niet.

En mocht je er toch even helemaal niet uit komen dan kan je altijd met School at Sea bellen voor extra tips. Wij blijven beschikbaar voor iedereen en zullen jou ook regelmatig tips geven aan de hand van voorbeelden en filmpjes gemaakt door oud-School at Sea’ers.

School at Sea-fonds

Soms heb je er álles aan gedaan, maar lukt het je net niet om jouw School at Sea-budget bij elkaar te krijgen. Wij weten dat je inzet en de uitkomsten van je acties niet recht evenredig aan elkaar zijn. In dat geval kun je een beroep doen op een aanvullende beurs van het School at Sea-fonds om alsnog je droom waar te maken.

Meld je aan!

Het Fundraising Traject kost eenmalig € 250. Dit is inclusief lesmateriaal, trainingssessies en persoonlijke begeleiding door een School at Sea-coach. De trainingen vinden meerdere malen per jaar plaats.

Selecteer hieronder de voor jou geschikte trainingsdata, en meld je aan. Wacht niet te lang. Hoe eerder je begint met je Fundraising Traject, hoe groter de kans op het succesvol werven van je School at Sea budget!

Fundraising Traject data:

De data van de eerste trainingen voor de kandidaten die in 2025-2026 met School at Sea mee willen zijn bekend! Je kunt je nu aanmelden voor één van de Fundraising Trajecten. Alle dagen zijn in Amsterdam en je wordt bij elke dag van de training verwacht.

Traject 1:
[Aanmelden niet meer mogelijk]

Zondag 5 mei 11:00 – 16:00 uur (ook voor je ouders)
zondag 26 mei 10:30 – 16:00 uur
Zondag 9 juni 12:30 – 16:00 uur
Zondag 8 september 11:00 – 16:00 uur

Traject 2

Zondag 22 september 11:00 – 16:00 uur
zondag 6 oktober 10:30 – 16:00 uur (ook voor je ouders)
Zondag 20 oktober 12:30 – 16:00 uur
Zondag 15 december 11:00 – 16:00 uur

Traject 3:

Data nog niet bekend

De data van Traject 3 voor School at Sea 2025-2026 zullen gepubliceerd worden zodra deze bekend zijn.
Voor School at Sea 2026-2027 zullen de trajecten in het voorjaar van 2025 starten. Ook deze data worden gepubliceerd zodra ze bekend zijn.

Naam(Vereist)
Ik meld me aan voor één van de vierdaagse Fundraising Trajecten voor School at Sea 2025-2026, namelijk:(Vereist)
Aanmelding compleet?(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.