Aan boord

Aan boord

Bij School at Sea ontwikkel je je continu. Zeilen, schoolwerk en expedities gaan hand in hand. Op wachtdagen draai je volop mee met de taken aan boord, terwijl je je op studiedagen focust op je schoolwerk. En je leert nog veel meer, want School at Sea is veel breder dan een gewone school.

Voordat je aan boord gaat stel je jouw persoonlijke ontwikkelingsdoelen vast. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat je beter wilt leren communiceren, meer zelfvertrouwen wilt ontwikkelen of meer voor je eigen mening wilt uitkomen. Aan boord ga je hier mee aan de slag en met het docententeam en de crew bespreek je je ontwikkeling. Je stelt je doelen bij, of formuleert nieuwe doelen. Dit alles leg je vast in jouw School at Sea story – een verslag van jouw reis en jouw persoonlijke ontwikkeling aan boord.

Zeilen
Het tuig, de navigatiesystemen, de machinekamer, de wind, de koers, de stroming: er komt veel kijken bij het zeilen met een driemaster. Ons sailtraining programma helpt je alle nautische kennis op te doen die je nodig hebt.

Maar oceaanzeilen is veel meer dan weten waar de hals van de fokkenra zit. Je zult gaan samenwerken, de leiding nemen, helder communiceren, verantwoordelijkheid nemen en delen en leren omgaan met lastige of risicovolle situaties. Op zee wordt je uitgedaagd en leer je jezelf en elkaar goed kennen.

Expedities
Onderweg bezoek je veel verschillende landen en tref je andere volken en culturen. Een ideale omgeving om expedities en reizen te ondernemen en daarbij je eigen lessen te leren.

In het begin zijn de expedities nog vergelijkbaar met excursies van school, maar ze worden steeds langer en je krijgt steeds meer verantwoordelijkheid en vrijheid. Zo maak je in een klein groepje één of meer eigen reizen, waarbij je alle vrijheid hebt om te bepalen waar jullie heengaan. Onderweg heb je de zorg voor jezelf, maar ook voor elkaar. Ook hier draait het om zelfstandig opereren, maar ook om samenwerken. Reken maar dat je later nog vaak aan deze expedities terugdenkt!

Schoolwerk
Je schoolwerk doen op een bewegend schip, met alle actie om je heen, is wel wat anders dan thuis. Focus is een uitdaging! Daar helpen we je bij, maar jíj moet het doen.

Aan boord werk je aan dezelfde leerstof als je klasgenoten in Nederland. Je maakt ook dezelfde proefwerken, zodat je eenmaal thuis weer makkelijk kunt aanhaken bij de rest van de klas. De docenten aan boord zijn bevoegd en kunnen je helpen bij je schoolvakken. Met vragen over de lesstof kun je altijd bij hen terecht, maar ook als je de draad kwijt bent en iets echt niet meer snapt.De route
Het exacte traject en de plekken waar de Thalassa aanmeert, zijn uiteraard afhankelijk van de (weers)omstandigheden. Maar je steekt sowieso twee keer de Atlantische Oceaan over, via verschillende routes voor de heen- en terugreis. Het keerpunt is in Panama, waar je aan wal gaat om zelf het land te ontdekken. Vanaf dat punt vaar je voor het eerst in maanden in noordelijke richting. Daarmee begint reis naar huis, die nog zo’n drie maanden zal duren en je onder andere langs Cuba, Bermuda en de Azoren voert.