School

Schoolwerk aan boord

Het is niet voor niks School at Sea. Onderweg werk je zelfstandig aan hetzelfde schoolwerk als je klasgenoten thuis. Je maakt dezelfde toetsen als zij, zodat je in april zonder grote achterstand weer aan kunt haken.

Wacht- en studiedagen

Aan boord van de Thalassa heerst orde en regelmaat. De groep wordt in tweeën gesplitst en heeft afwisselend wacht- en studiedagen. Op wachtdagen varen jullie het schip. En op schooldagen werk je aan je schoolwerk en toetsen.

De schooldag heeft vaste begin-, pauze- en eindtijden, maar je maakt samen met je studiebegeleider je eigen planning. Jij bepaalt wanneer je welk vak doet en wat voor jou de optimale voorbereiding is voor de toetsen die we onderweg van jouw school ontvangen. Je verwerkt je ervaringen aan boord in de opdrachten die je voor school moet doen en brengt zo de leerstof tot leven.

Leren leren

De docenten van School at Sea helpen je met het ontwikkelen van allerlei belangrijke studievaardigheden: plannen, concentreren, samenvatten, goed je tijd indelen, slim ‘leren leren’. Maar het is aan jou om te bepalen of en wanneer je ze inschakelt. Het gaat immers om jóuw schoolprestaties. Om die ook aan boord op peil te houden, is onderdeel van de uitdaging die jij aangaat. De docenten helpen je daar graag bij. Maar jíj staat aan het roer.

En als het je na een tijdje echt niet lukt, gaan we samen op zoek naar een oplossing.

Bijblijven

Onderweg weet je precies wat je te doen staat. School at Sea begint namelijk al thuis: in samenwerking met je school maak je een planning voor zes maanden en afspraken over de toetsen en opdrachten die je moet maken. Onderweg stuurt School at Sea jouw school updates over de vordering van je schoolwerk en je ontwikkeling.

Als je je studiedagen goed en gedisciplineerd invult, kun je prima aanhaken als je halverwege april weer terugkomt in je eigen klas. Je moet dan misschien wel iets inhalen, dat onderweg niet mogelijk was zoals bijvoorbeeld een natuurkunde-experiment.

En als je onderweg tóch een achterstand begint op te bouwen, kijken we samen hoe we dat kunnen ombuigen.