Time flies when you have keukendienst

11-04-2024 | 2023 - 2024

Om kwart voor acht werden mijn kamergenoot en ik wakker gemaakt voor onze keukendienst. We hadden er zin in, maar het voelde wel raar omdat het onze laatste keukendienst was. We stelden een plan op voor wat we die dag op tafel gingen zetten. Het werd uiteindelijk cornflakes voor ontbijt, uiensoep, tonijnsalade en brood en het avondeten werd pasta bolo met een salade. Het beloofde een chille keukendienst te worden met mij als keukenleider!

Het was een fijne dag, na het ontbijt hebben we geoefend voor onze terugkomst, en daarna konden we weer verder in de keuken. De lunch was een uurtje te laat, omdat het brood voor de lunch te laat in de oven was gezet, nou ja dan maar wat later lunchen. Het 4-uurtje was suikerbrood van de Albert Heijn, wat heerlijk smaakte! Na het vieruurtje kwamen moesten we allemaal naar de salon komen, want er waren oud-SaS’ers op bezoek. Zij kwamen ons een beetje iets vertellen over hoe de thuiskomst vorig jaar voor hen was geweest. Maar al snel waren we onderling gewoon verhalen uit aan het wisselen en hun SaSjaar aan het vergelijken met het onze. Leuk om te merken dat je zoveel gemeen hebt met mensen die je nog nooit gezien hebt.

De oud-SaS’ers bleven eten en van de kapitein mochten we een ijsje halen als toetje, dus tijdens het eten ging ik met twee anderen naar de Albert Heijn om ijs te halen voor 50 man! Het ijs werd heel erg gewaardeerd, en nadat we de rest van de keuken hadden schoongemaakt waren wij ook weer klaar!

Ik heb tot twee uur ’s ochtends in de salon gezeten om alle foto’s en dingen van de server op mijn usb-stick te zetten, alleen duurde dat langer dan gedacht! Al met al was het een leuke dag, en was de keukendienst, zoals verwacht, heel chill geweest! Toen was het tijd om te slapen, en voor de een na laatste keer van mijn bed te genieten!

Boaz