Stilte voor de storm

10-04-2024 | 2023 - 2024

Vanmorgen gingen we met de hele groep op pad. We hadden vandaag namelijk het tweede reflectiemoment. Eerst zouden we deze op de Azoren doen, maar omdat we daar wat korter waren en het daar slecht weer was, doen we het nu hier in de duinen van Den Helder. Eerst moesten we nog even een broodje smeren, wat fruit pakken en dikke thermosokken aantrekken en toen was het tijd om te gaan! Gelukkig scheen vandaag de zon dus viel het heel erg mee met de kou. Sommigen hadden wel vier lagen thermo aan én hun zeilbroek. Ik niet. Ik ging lekker in mijn sportbroek wat heerlijk was.

Eenmaal bij het strand aangekomen was het tijd om een plekje te zoeken en te gaan reflecteren. Dit deden we drie uur alleen. Ik ben eerst een stukje het strand opgelopen en toen ben ik uit de wind met uitzicht op Texel (waar ik woon) in de duinen gaan zitten. Ik had mijn broodje gegeten en toen ben ik op pad gegaan. Lekker dansend over het strand, luid meezingend met Adele in mijn oren, ben ik lekker schelpen gaan zoeken op het strand. Toen moest ik heel nodig naar de wc, en ben ik richting een strandpaviljoen gelopen waar ik naar de wc ben gegaan. Met onze SaS-truien en jassen zijn we natuurlijk best opvallend, dus vroeg de eigenaar aan mij waarvan ik was. Toen ik dat vertelde, begon voor mij eigenlijk pas echt het reflecteren over de reis, want voor ons is dit nu ’normaal’, maar als ik terugkijk op wat we allemaal hebben gedaan, wow! De tijd was echt voorbij gevlogen, want inmiddels was het alweer tijd om terug te gaan richting de verzamelplaats.

Om kwart voor drie hadden we afgesproken, maar om drie uur waren er nog een paar afwezig, dus gingen we maar tellen. ’24,25,26 (ik) uuhhh sorry 27, 28’. De rest hadden we gelukkig nog gevonden, want die waren in slaap gevallen zo lekker in die stille en zonnige duinen. Volgens mij heeft het iedereen wel even goed gedaan om tot rust te komen, want de aankomende dagen aan boord en de aankomende weken thuis zullen nog best druk worden!

-xoxo Belle