Statistiekjes

13-04-2024 | 2023 - 2024

Vandaag kwam School at Sea lichting 2023-2024 thuis. Afgelopen nacht was het tijd voor een groot eindfeest, dus er is weinig geslapen. Als ik om kwart voor zes ’s ochtends via de salon richting de stuurhut loop voor mijn ankerwacht met Sam, zitten daar nog een hele hoop SaS’ers die niet geslapen hebben. Ze zijn de hele nacht wakker gebleven en hun plan is om samen de laatste zonsopkomst van School at Sea mee te pakken en pas daarna nog even een uurtje of wat slaap te pakken.

Na de zonsopgang wordt het lekker rustig aan boord. Het ontbijt is pas om negen uur en we halen rond elf uur het anker op. Tijd genoeg om nog even terug te kijken. En hoe kan dat nou beter dan met diverse leuke statistiekjes en weetjes over de afgelopen reis? Wist u bijvoorbeeld dat…

  • er in totaal 86 kilo vis gevangen is?
  • 966 toetsen/taken/opdrachten etc. zijn ingeleverd?
  • voor het eerst in de School at Sea-geschiedenis een bezoek is gebracht aan Ierland?
  • één blogje geschreven is door artificial intelligence?
  • de meest productieve schooldag op 24 november was?
  • 13.768 zeemijl is afgelegd?
  • er 5 maanden lang tegen hoofdluis gestreden is maar dat de luizen gewonnen hebben?
  • er nog nooit een groep zo langzaam was bij de beklimming van de Teide?
  • ongeveer 21.000 A4’tjes door de printer zijn gegaan?
  • ik stiekem de groep toch wel een beetje gemist heb toen ik halverwege ben afgestapt?

Het was voor mij erg mooi om de laatste week weer aan boord te kunnen stappen om zo op het einde toch nog de reis samen af te ronden. Ook was het erg interessant om te zien hoe de groep én de individuen veranderd zijn in de 2,5 maanden dat ik in Nederland was. Helaas komt er echter aan alle goede dingen een eind, dus ook aan deze laatste week met z’n allen aan boord van de Thalassa.

Het is tijd om het anker op te halen. Op naar Den Helder, op naar huis…

Sander
(onderwijscoördinator aan boord, 2023-2024)