Can you feel the love tonight?

04-04-2024 | 2023 - 2024

“Het is een nacht die je normaal alleen in films ziet
het is een nacht die wordt bezongen in het mooiste lied”

Ik loop op de zaken vooruit, dus laat ik bij het begin beginnen en dan wordt het vanzelf duidelijk waarom de woorden van Guus Meeuwis zich in mijn hoofd hebben genesteld. Een aantal dagen geleden keken we tijdens de filmavond The Lion King. Nadat iedereen bekomen was van (spoiler alert!) de dood van Mufasa was iedereen opgelucht dat Simba uiteindelijk zijn ware liefde, Nala, terugvond. Dat deze scène werd ondersteund door de zwoele tonen van Elton John vertolkt door een hangbuikzwijn en een stokstaartje maakte veel los op de Thalassa. “Heeft niet iedereen recht op liefde? Of althans een kans erop?”

Zo gezegd, zo gedaan. Voor je het wist zat er een liefdescomité in de stuurhut om dit te realiseren. Het eindresultaat; First Dates – SaS edition. Afgeleid van het succesvolle tv-programma, waarin individuen hun voorkeuren invullen en zodoende de liefde van hun leven hopen te vinden. Nu heb ik zelf op de Thalassa de liefde van mijn leven al gevonden, maar het grootste verschil met het tv-programma is dat wij geen voorkeuren mochten opgeven. Het liefdescomité ging de koppels samenstellen. We zouden pas aan tafel te zien krijgen aan wie we gekoppeld zouden worden. WAT NU ALS IK NIET MOCHT DATEN MET DE LIEFDE VAN MIJN LEVEN?!

Oh man, de hele middag heb ik lopen nadenken over dit doemscenario. Wat als wij niet gekoppeld zijn en hij zijn nieuwe date leuker vindt? Moet ik hem vertellen dat ik van hem hou? We zijn nog steeds niet official. We zitten nog steeds in de prela fase, had ik niet de stap moeten zetten naar de rela fase? We hebben nog nooit een officiële date gehad, we ‘hangen’ altijd alleen maar in de keuken?! Dit zou het comité mij niet aan doen toch? Moet ik ze omkopen? OMG. Al deze gedachten spookten door mijn hoofd.

De Thalassa werd omgebouwd tot restaurant en de liefde hing in de lucht. Eerst de heren naar de tafels. Daarna de dames. Ik was zo zenuwachtig. Wie zou er op mij wachten? Ik werd opgehaald door de gastheer en ging mee naar boven. De trap op. Het duurde voor mijn gevoel een eeuwigheid. Trede voor trede kwam ik dichterbij. EN! Daar zat hij dan. Op de barkruk. Een wenkbrauw opgetrokken, quasi nonchalant te lachen. Mijn droomman! Yes, toch aan hem gekoppeld! Bedankt liefdescomité. De hele avond werd vastgelegd door Jan Paparazzi en dat vond ik eerst een klein beetje awkward, maar nu achteraf ben ik heel blij dat onze eerste officiële date is vastgelegd.

Goed eten, goed gezelschap en een hele gezellige tijd, georganiseerd door een professioneel team. Helaas was het washok al bezet, maar het bleef nog lang onrustig op de Thalassa. Toen ik eindelijk in bed lag kwam het in me op:

“Het is een nacht die je normaal alleen in films ziet
het is een nacht die wordt bezongen in het mooiste lied.”

Roos