We gaan nog niet naar huis…Toch?

05-04-2024 | 2023 - 2024

We zijn al weer druk bezig met de race naar huis. Na een nachtje ankeren bij Cherbourg in de buurt zijn we weer op weg richting Den Helder. Dwars door Het Kanaal heen, het verkeersscheidingsstelsel ontwijken en met vijf knopen doorbeuken. Er zijn wel dingen veranderd sinds de eerste keer dat we door Het Kanaal voeren. Het belangrijkste is natuurlijk dat we veel beter weten wat we aan het doen zijn. Maar je merkt het ook aan de gesprekken tijdens de wacht. Het is niet meer: In welke bestemming heb jij het meeste zin? Maar nu is het: Wat vond jij de mooiste, bijzonderste of leukste bestemming? Of: Wat ga jij doen als je thuis bent gekomen? Iedereen is er bewust of onbewust de hele tijd mee bezig. De laatste dingen aan school worden gedaan, we bedenken wie we bij de aankomst willen hebben en wanneer we weer naar school gaan. Veel mensen zitten er heel dubbel in, ze willen hun ouders wel weer zien, maar of ze nu echt al willen stoppen met School at Sea? Nee, bijna iedereen wil het liefst dat deze mooie reis nog zo lang mogelijk door kan gaan. Maar ja, aan alle mooie dingen komt een eind. Zo maken we dit avontuur over een week af en volgen er binnenkort vast weer nieuwe. Nu nog gewoon genieten van de laatste week met iedereen samen, lekker feesten, spelletjes spelen en de laatste overname goed afronden. Ik ga er nog enorm van genieten de laatste dagen!

Tot snel in Nederland,
Simon