Sjezen naar Cherbourg

03-04-2024 | 2023 - 2024

Wat een toffe dag. Bij vertrek van de Azoren dacht ik maar aan één ding: aankomst Den Helder. Maar SaS zou SaS niet zijn zonder avontuur dus we besloten nog even een stop te maken bij de Franse stad Cherbourg.

Onderweg naar Cherbourg hebben we heerlijk gezeild. We kwamen weer veel andere boten tegen, dat was best leuk. Op een bepaald moment zagen we echt zoals we dat hier noemen ’een chonker’ van een schip. Het was het Pakistaanse containerschip One Infinity. Toen mochten we van kapitein Sam vragen stellen aan hun kapitein over de marifoon. We waren het meest verbaasd over hun dieselverbruik. Dat is ongeveer 80.000 liter per dag!!! Wij verbruiken voor onze hele reis van een half jaar niet meer dan 30.000 liter.

Na ons korte gesprek met de Pakistaanse dieselslurper was het niet lang meer tot Cherbourg. Bij aankomst in een mooie baai gooiden we het anker uit en hadden we een lekkere wachtsnack gevolgd door een paar uur slaap. Toen ik weer wakker werd hadden we heerlijke pannenkoeken voor de lunch, dat was echt om te smullen. Toen kwam de grootste verrassing van de dag, we mochten namelijk even een uur met onze ouders bellen. Iedereen vond het heel fijn nog even te praten met het thuisfront zo dicht bij aankomst. De volgende keer dat we elkaar weer spreken, ben ik namelijk gewoon in Nederland en zie ik ze weer in het echt. De laatste dagen hebben we vooral heel veel lol en halen we eruit wat erin zit. Aan de aankomst willen de meesten nog niet denken, we willen ons vooral focussen op de laatste dagen.

Quote van de dag: Kijk elke dag naar de zon, dan vallen de schaduwen vanzelf achter je

Ramses