Avonturen in de keuken

02-04-2024 | 2023 - 2024

Ahoy zeelieden en landrotten! Welkom aan boord van de Thalassa, waar elke dag een nieuw avontuur op de golven wacht. Als SaS’er aan boord van dit prachtige zeilschip, deel ik graag mijn recente keukenescapades met jullie. Van allergische reacties tot improvisatie in de keuken, het is allemaal onderdeel van het leven op zee.

Laten we het bijvoorbeeld eens hebben over die ene keer dat de brander voor onze crème brûlée het begaf. Wat te doen? Gelukkig sprong docent bio Mark te hulp. Samen bedachten we een slimme oplossing en gebruikten we een verfbrander om de perfecte karamellaag te creëren. Soms vergt het leven op zee wat improvisatie, en dit was daar een perfect voorbeeld van.

En dan het menu. Broodje hamburger, wie houdt er niet van? Onze SaS’ers waren er dol op, en het was een genot om te zien hoe ze ervan genoten. Tijdens het bereiden van dit niet heel vaak geserveerde gerecht hebben we het met ons geweldige keukenteam echt heel gezellig gehad. Met de banketbakkers heb ik samen met de kapitein tussendoor nog een hartig woordje gesproken over het achterlaten van de keuken en de communicatie over wat er wordt gemaakt voor het menu. Laten we de conclusie trekken dat dit helemaal goed is gekomen en dit ook geen invloed op het eten heeft gehad.

Ohja en dan hadden we ook nog die bijna-ramp met het varkensvlees. Bijna vier kilo vlees was te veel ontdooid dus daar moest iets mee gebeuren. Een les geleerd: verspil nooit voedsel aan boord. Gelukkig waren we in staat om het te redden en te gebruiken in een heerlijke maaltijd voor iedereen aan boord.

En tot slot, de pannenkoekenrecepten voor de uitsmijter op de laatste dag. Het is een leuke uitdaging om iets speciaals te maken voor het einde van onze scheepsovername. Met behulp van het hele keukenteam hebben we de perfecte recepten gevonden en gaan we een smakelijk afscheid verzorgen voor onze SaS’ers.
Al met al was de keuken van de Thalassa een onvergetelijke ervaring. Het was geweldig om deel uit te maken van zo’n goed team.

Groetjes,
Pleun.