It’s a prank, bro

01-04-2024 | 2023 - 2024

Vandaag werd ik wakker met volle angst voor 1 april. We zaten aan tafel en iemand had de plank van de banken weggehaald, maar het kussen teruggelegd. Dan val je dus best een stukje als je denkt te gaan zitten. En ja hoor mensen gingen zitten en vielen recht naar beneden. Toen iedereen eenmaal aan tafel zat, kwam de wacht naar beneden om te melden dat de volgende wacht over een half uur wacht had. Maar daarvoor riepen ze dat er een walvis was aan bakboord. Was natuurlijk helemaal niet zo, maar het was wel grappig want het eerste wat iedereen zei was “jaja, 1 april”. Later probeerden ze het nog een keer met een orka, maar daar trapten we ook niet in. We hebben helaas niet veel grapjes kunnen uitvoeren. Ik wou bijvoorbeeld plakband bij de deuren plakken en plasticfolie over de wc plakken. Wel gemeen, maar ook erg grappig. Uiteindelijk toch maar niet gedaan. De hele dag door zaten mensen met elkaar te grappen. En ook zelfs na 1 april maakten mensen grapjes en zeiden “late 1 april grap”.

Kapitein Sam had zelf ook nog een 1 april grap. We moesten allemaal naar de salon komen en hij vertelde heel ernstig dat de eerste scheepsovername niet door zou gaan omdat heel veel leerlingen nog druk aan school moesten werken. We zaten allemaal bedrukt te kijken, maar toen zei hij dat het een 1 april grap was en dat er gewoon twee scheepsovernames zouden zijn. Dat was schrikken, maar we hebben wel gelachen, hoor!

Prank ze!

Pieter