Het regent paaseieren

31-03-2024 | 2023 - 2024

Om half acht gaat de wekker in hut drie, hier slaap ik samen met één mede-SaS‘er. Wij mogen paaseieren gaan verstoppen. Deze paashaasjes staan op en zijn klaar om goeie verstopplekken te zoeken voor de eitjes. Er is al leven aan boord van de Thalassa want een groot keukenteam staat in de keuken klaar om een paasontbijt neer te zetten. Nadat we alle eitjes een warm plekje hebben gegeven, wordt de rest wakker gemaakt. We beginnen de dag met een gevulde maag van het overheerlijke ontbijt.

Daarna is het tijd om de eitjes te zoeken, het zijn er heel veel en stiekem denk ik dat ze nog steeds niet allemaal gevonden zijn…. Ondanks dat het een frisse paasdag is, staat school toch ook echt op de planning. Maar het is lastig concentreren want vandaag moet je jesollicitatie inleveren voor scheepsovername 4 en 5! En wat het nog extra spannend maakt, is dat vandaag ook direct de uitslag bekend wordt gemaakt! En inderdaad, om half zes horen we in de gangen van de Thalassa: „Iedereen naar de saloooonnn!!“. Normaal krijgt iedereen dan stress omdat we niet weten waarvoor het is, maar dit keer is het stress omdat we weten dat dit DE scheepsovername-uitslag zou zijn. Daar staat Sam dan weer, met de twee belangrijke briefjes in zijn handen. Wie o wie gaat ons door het Engels Kanaal naar Nederland brengen? Zelf heb ik gesolliciteerd voor bootsman en stuurman. Ik vind het natuurlijk heel erg spannend maar ik zou het niet zo erg vinden om deckhand te worden omdat ik al drie geweldige scheepsovernames heb gehad met super leuke functies.

Daar gaan we dan, de uitslag van scheepsovername vier! Dit zal geen makkelijke scheepsovername worden omdat we door het Engels Kanaal gaan met 30 tot 40 knopen wind! Voor scheepsovername vier is mijn functie bootsman en voor scheepsovername vijf ben ik deckhand! De kapiteins die zijn gekozen zijn natuurlijk enorm blij en ik (en ik weet zeker ook Sam en de rest van de groep) heb enorm veel vertrouwen in hen. Zelf denk ik dat deze twee scheepsovernames heel goed gaan bevallen.

Dit was mijn laatste blogje van School at Sea 23/24, ik hoop dat jullie hebben genoten van mijn blogjes en alle andere blogjes. Geniet nog even van de laatste paar blogjes, dan genieten wij hier ook nog eventjes de laatste twee weken. Doei doei!

Pien