Aankomst Azoren

23-03-2024 | 2023 - 2024

Ik word om half 4 wakker gemaakt en moet met mijn wacht onze aankomst op de Azoren gaan voorbereiden. Het is onze laatste bestemming! Dit wordt mijn laatste wacht als stuurman, want de scheepsovername duurt totdat we hebben aangelegd in de haven van Horta. Wij dobberen een beetje voor de kust, omdat we moeten wachten totdat het ochtend wordt. Ondertussen zijn we voorbereidingen aan het doen: we halen de netten weg, we leggen de trossen en de fenders klaar, we maken het anker valklaar en we hijsen de vlag van de Azoren in de mast.

Uiteindelijk lopen we toch wat later binnen dan verwacht, dus wordt het schip al iets eerder weer overgedragen aan kapitein Sam en mag ik gaan slapen. Als ik wakker word gemaakt voor de lunch en naar buiten loop, zie ik honderden kadeschilderingen aan de kant. Heel gaaf! Het is een traditie dat elke zeiler een tekening achterlaat op de kade, zo laat School at Sea er ook elk jaar eentje achter. De rest van de dag werken we aan school en in de avond varen we naar de overkant om even te tanken. De kadeschilders beginnen meteen met schilderen, want we blijven namelijk niet zo lang op de Azoren.

Deze zaterdag hebben we geen filmavond, want iedereen is een beetje moe van de scheepsovername en de twee avonden hiervoor hebben we ook al film gekeken. Dus iedereen vroeg naar bed, want morgen vrije tijd! Misschien wel de laatste…. En als we het dan toch over laatste dingen spreken, dit is mijn laatste blogje! Vind ik best jammer. Ik hoop dat jullie genoten hebben van mijn blogjes en tot snel!

Maes