We zijn er bijna!

22-03-2024 | 2023 - 2024

Vandaag begon onze dag met heerlijke pannenkoeken die door het keukenteam van de scheepsovername waren gemaakt. Ik ben deze scheepsovername bootsman en begon dus met het draaien van een wacht. Tijdens de wacht hebben wij onderhoud aan het schip gedaan. We hebben roest gebikt, pinnen geolied, een bankje geschuurd en gelakt en de randen van het schip geverfd. Na de wacht ben ik doorgegaan met het onderhoud. Nadat ik het onderhoud had afgerond liep ik de salon in en zag ik een paar mensen achter een laptop, een paar mensen een spelletje spelen, anderen waren een potje aan het ‘vechten’ en sommigen zaten gewoon lekker te kletsen. Er zaten zelfs mensen aan school! Toen realiseerde ik me dat ik deze vrolijke bende ongelooflijk ga missen straks.

De avond stond een film op de planning die was georganiseerd door de hotelmanager van deze scheepsovername. Hij viel tijdens mijn wacht en de stuurman en ik hebben het schip gevaren zodat de deckhands mee konden kijken met de film. Later die avond hebben wij de wacht overgedragen aan de volgende wacht en zijn we gaan in de buurt van Faial een beetje gaan driften, dat betekent dat we min of meer stil zijn gaan liggen vlakbij de haven zodat we morgenochtend met daglicht de haven van Horta in kunnen varen. Dan zit deze scheepsovername er alweer op en zijn we op onze laatste bestemming vóór het vasteland van Europa aangekomen…

Lobke