Op pad in Horta

24-03-2024 | 2023 - 2024

Het was een frisse winderige morgen in Horta en ik werd wakker in hut 10. Het eerste wat ik hoorde was “breng je telefoon en oplader naar de salon”. Toen dacht ik ineens: oh nee, is dit de laatste dag vrije tijd dag van SaS? Ja mensen, vandaag is die dag aangebroken, de laatste vrije tijd in een vreemd land.

Na het ontbijt gingen we snel aan onze klusjes en zorgden we ervoor dat het snel gebeurde zodat we zo snel mogelijk de kant op konden. Tijdens de klusjes werd er nog een toets gemaakt, zou Sander trots op ons zijn. Om 10:00 uur was het schip klaar en mochten we de kant op!!

Vanaf het begin van de reis werd er al gepraat over Peter Sport Café en de truien daarvan. Ik ging met een paar mede-SaS’ers direct die kant op maar helaas waren ze dicht omdat het zondag was. We gingen vragen aan bewoners of zij nog een leuk cafeetje wisten. We gingen naar een heel leuk bakkertje waar ze veel lekker dingetjes hadden waaronder pastel de nata, een lekker Portugees gebakje. We gingen op het pleintje zitten met onze koffie en hebben gebeld met thuis. Na iedereen gesproken te hebben gingen we naar de supermarkt. Toen we binnenkwamen zagen we de SaS’ers die binnen boodschappen aan het doen waren met wel iets van zeven winkelwagentjes helemaal vol. Het was een hele grote supermarkt en je kon wel zien dat we weer in Europa zijn. Ik was ook helemaal vergeten dat het bijna Pasen is, maar de supermarkt niet. De winkel lag vol met paaseieren, chocoladepaashazen en paasversieringen.

Na de supermarkt zijn we naar een restaurantje gegaan en we hebben daar geluncht. We zijn opgesplitst en ik ben met drie mede-SaS’ers veder gegaan. We zijn nog een keer naar de supermarkt geweest en zijn veder door het stadje gelopen. We hebben nog wat gebeld met thuis en zijn in een mooie kerk geweest. Het was alweer tijd om te gaan eten en vroegen aan bewoners waar we konden eten. We liepen met ze mee en kwamen bij een restaurant waar we gingen steengrillen. Het was heel uitgebreid. We kregen een schaal met allemaal soorten vis en vlees wat we dus zelf konden bakken.

Het was nog een leuke, lekkere en gezellige avond. Op het schip zagen we weer iedereen en gingen we de laatste stores inruimen. Dit was helaas mijn laatste blogje alweer. Tot in Den Helder!

groetjes Maud