Watersnoodramp

13-03-2024 | 2023 - 2024

De dag begon weer lekker vroeg om 04:00 uur voor de wacht. Dit was mijn eerste wacht sinds het vertrek uit Bermuda dus ik had er zin in. De wind was de afgelopen dagen goed toegenomen en de golven ook. Windkracht zeven en deining van vijf meter. Lekker schommelen en goed vasthouden dus! De golven slaan hierdoor zo nu en dan ook over het dek.

Het schijnt erg belangrijk te zijn het water buiten de boot te houden dus worden de waterdichte deuren en luiken goed afgesloten. Alleen is het voor de mensen binnen af en toe wel lekker om ook nog een beetje frisse lucht in te ademen. Daarom hebben we de achterdeur eigenlijk altijd openstaan, want daar komt niet zo vaak water. We hebben hier ook nog een houten niet-waterdichte deur inzitten. Dat gaat eigenlijk altijd goed, maar tijdens mijn wacht maakte de roerganger een stuurfout van 60 graden waardoor er een flinke golf de salon in sloeg! De houten deur was namelijk tegelijkertijd even open gegaan om te luchten. Als er zo’n golf naar binnen komt lijkt het meteen echt enorm veel water, dus de schoolploeg had wel even stress. Helaas waren er ook wat stores nat geworden. School ging dus maar even op pauze, want het was dweilen en redden wat er te redden viel van de stores.

We varen nog steeds en gaan (helaas) in een rap tempo weer richting huis. Dit was dan echt mijn laatste blogje. Ik hoop dat jullie van mijn blogjes hebben genoten.

Floris van Mourik
17