Wasdag

14-03-2024 | 2023 - 2024

We gaan deze oversteek naar de Azoren heel snel vooruit door de stevige wind. Elk voordeel heb zijn nadeel want door die wind is er ook erg hoge deining en schommelt het schip zo erg heen en weer dat er niet gedoucht of gewassen mag worden. We kunnen namelijk de watermaker niet aanzetten als we te schuin gaan en bovendien gaan de wasmachines stuk als ze schommelen terwijl er een wasje draait.

Daar kwam gisteren gelukkig een einde aan. Onze kapitein Sam stond het toe dat we met het gehele schip vier wasjes mochten draaien zodat iedereen weer schone sokken en onderbroeken zou hebben. Daar was ik blijer mee dan met een lekker vieruurtje want ik had die dag toevallig ook mijn laatste schone onderbroek aan. Nu heb ik er gelukkig weer tien. Nadat de wasjes waren gedraaid en gedroogd werd het wel een heel spektakel, want toen moest iedereen in die stapel ondergoed z’n eigen was zoeken. Zelfs na 5 maanden aan boord was dit voor sommigen toch nog net een brug te ver en deden een aantal jongens en meiden hier heel preuts over. Hopelijk kunnen we binnenkort weer gewoon allemaal onze eigen wasjes draaien en hebben we dit probleem niet meer!

Gaius