Hou je vast!

12-03-2024 | 2023 - 2024

Vandaag was een best chaotische dag, er was namelijk nogal hoge deining. Ik had gewoon school maar elke paar minuten gleden mijn boeken van de ene kant van de tafel helemaal naar de andere kant. Soms gingen we zo op en neer dat iedereen in de eetzaal eerst helemaal tegen de muur aan schoof en vervolgens gleden we dan met kussens en al gewoon bijna van de banken. Steeds als er een paar echt hoge golven waren, kon je de keukendienst stevig horen vloeken omdat ze bijna uitgleden of omdat er weer van alles door de keuken vloog en op de grond viel.

We wisten dat deze oversteek een stuk minder rustig zou worden dan de eerste, maar dit was toch wel even wennen. Mijn hut ligt nu aan de hoge kant van het schip en ik slaap ook nog eens in het bovenste bed, dus ik was al bang dat ik eruit zou vallen midden in de nacht. Als voorzorg had ik mijn slaapzak, hangmat en allemaal andere tasjes onder één kant van mijn matras gelegd zodat ik in een soort kuil lag. Ik werd wel een beetje geplet door mijn matras en de muur maar ja, ik vloog tenminste niet door de hut heen.

Fiene