Laat die wind maar komen

26-02-2024 | 2023 - 2024

Vandaag was weer een gewone dag aan boord van de Thalassa. De schoolploeg stond op om zich klaar te maken voor school en de wacht stond klaar voor de uitkijk. We dachten allemaal dat het weer een dag was waarop we op de motor zouden gaan varen. De hele scheepsovername hadden we al op de motor gevaren en na de scheepsovername beloofde de wind ook niet veel goeds. Maar na een goeie lunch en een heel productieve schoolmiddag, ging om vier uur ’s middags de motor dan eindelijk toch uit! Het zeilen kon weer beginnen.

De 4-8 wacht had het er maar druk mee want die mochten al het zeil gaan zetten en trimmen. Het voelde enorm goed om weer lekker te zeilen! Minder geschommel en meer te doen! De wind wilde graag in onze prachtige zeilen blazen maar daar had hij wel een beetje moeite mee… De wind kwam namelijk vooral van voren en we konden soms aan de wind gaan varen maar dat was dan wel erg lastig als je aan het sturen was. Toch was het heerlijk om weer de zeilen te zien en ermee bezig te zijn. Hopelijk is er bij Bermuda betere wind zodat we op weg naar huis nog wat mooie zeilmomenten kunnen krijgen.

Pien