Dieren op zee

27-02-2024 | 2023 - 2024

Vandaag begon weer lekker rustig. We werden wakker as usual om 7 uur ‘s ochtends en hebben cruesli gegeten. Ik merk wel dat het elke dag een beetje kouder wordt, ik doe nu vaker weer een lange broek met trui aan. Ik was nog moe en zat niet goed op te letten, maar als ik opkijk, zie ik ineens de kust met de skyline van Miami! Ik was helemaal verbaasd. Na het eten heb ik met een mede-SaS’ers een paar foto’s gemaakt van ons met op de achtergrond Miami.

Miami lag al snel achter ons omdat we nu best snel varen, ongeveer 5-7 knopen.
Nu we bijna weer op de Atlantisch Oceaan zijn, heeft de wacht speciale lijnen opgehangen om tuigjes aan vast te haken. Dit zorgt ervoor dat als we straks meer schuin hangen je jezelf kan inhaken aan een lijn zodat je niet overboord valt. Ik heb er vandaag ook over gegrapt dat als je in de salon zit je iemand langs kan zien vliegen als je uit het raam kijkt.

Tijdens het vieruurtje zwommen er ook nog eens walvissen voorbij. Dat was wel heel leuk. We zaten ijs te eten met z’n allen en iemand riep: “Walvissen!” We stonden allemaal te kijken, heel erg leuk om te zien! Er kwamen nog meer bijzondere dieren voorbij, namelijk Portugese Oorlogsschepen. Dat zijn enorme kwallen met tentakels die wel 50 meter lang kunnen worden. Ze kunnen zichzelf opblazen waardoor ze over het water kunnen zeilen/drijven. Mooi om te zien, maar je moet er niet tussen gaan zwemmen, het is echt niet fijn als ze je raken met hun giftige tentakels.

Adios amigos y amigas,
Pieter