Voorbereidingen

21-02-2024 | 2023 - 2024

De functies van de scheepsovername zijn gisteren bekend gemaakt en de eerste voorbereidingen moeten vandaag al gebeuren. Ik heb gesolliciteerd voor stuurman en ik heb de functie gekregen. Daar ben ik natuurlijk superblij mee want de concurrentie was zeker niet klein.

Vandaag werd ik na de lunch met de twee andere stuurmannen naar de stuurhut geroepen voor de reisvoorbereiding. Ik ging met de stuurmannen een formulier invullen waarin we alle boeken, kaarten en radiokanalen opschrijven die we nodig kunnen gaan hebben tijdens de reis naar Bermuda. We hebben ook eventuele havens opgezocht waar we naartoe kunnen gaan in geval van nood. Het was even wat werk om alle informatie te verzamelen uit de boeken en we hebben er in totaal iets van drie uur over gedaan. Het is wel superleuk om alles uit te zoeken en ik heb heel veel zin in morgenochtend want dan gaat de scheepsovername echt beginnen!

Iedereen is inmiddels ook aan het bijkomen van de eigen reis en het is superleuk om alle verschillende verhalen te horen van de mensen om me heen. ’s Ochtends ging alles gewoon weer z’n gangetje en het was vandaag een redelijk rustige schooldag. Het idee is dat we morgenochtend rond elf uur vertrekken uit de haven van Cienfuegos en daarvoor moet iedereen nog één keer de kant op gaan om uit te klaren bij de douane. Ik heb ’s avonds nog even met mijn bootsman het plan van de aankomende dagen doorgenomen en nu begint de scheepsovername pas echt dichtbij te komen.

Iedereen is helemaal klaar om te vertrekken uit Cuba, maar het besef komt nu ook binnen dat we echt aan de terugreis naar Nederland gaan beginnen. Nou ja, we hebben in ieder geval nog een kleine twee maanden waar we met z’n allen alles uit gaan halen!

Max K