De tweede scheepsovername komt eraan!

20-02-2024 | 2023 - 2024

Vandaag, de eerste dag na de eigen reis, begon de dag wat later met als ontbijt muesli. De meeste mensen waren bij het ontbijt aan het stressen voor de sollicitatiegesprekken van vandaag voor de komende scheepsovername. Ook was iedereen elkaar aan het bijpraten over wat er tijdens hun eigen reis is gebeurd.

Ik hoor steeds dezelfde vraag: ’Waar heb jij voor gesolliciteerd?’ Ik heb gesolliciteerd als machinist en als tweede keuze keukenhulp, waar ik mij heel erg op verheug. Na het ontbijt ging iedereen aan school, want voor veel mensen zijn er toetsen en PO’s binnengekomen na de eigen reis. Voor mij helaas niet, maar ik had wel nog wat toetsen over van voor de eigen reis. Iedereen zat om half negen dus weer in de boeken gedoken, maar niet iedereen met evenveel concentratie vanwege de sollicitatiegesprekken. Na het elfuurtje begonnen de gesprekken, één voor één werden de sollicitanten naar boven geroepen. Mijn sollicitatiegesprek ging prima. Voor anderen waren de sollicitatiegesprekken moeilijker en was er veel concurrentie. Er waren bijvoorbeeld negen mensen die voor bootsman hebben gesolliciteerd en acht mensen voor stuurman, dus die gesprekken duurden lang. Om vijf uur waren de laatste gesprekken klaar. Iedereen was zenuwachtig voor de bekendmaking. Gelukkig maakte Sam bij het avondeten de rollen al bekend. Hij maakte het enorm spannend omdat hij alles heel erg langzaam voorlas. Toen alles was opgenoemd was ik echt heel erg blij omdat ik machinist ben geworden. De rest van de groep was ook blij. Ik heb enorme zin in de scheepsovername vanaf Cuba.

Max G