Nee heb je, ja kun je krijgen

18-02-2024 | 2023 - 2024

Eigen reis Cuba dag 7. ’s Ochtends worden we heel vroeg wakker om snel een ontbijtje te scoren. Het voor ons groepje zo bekende ‘pan con jamón y queso‘, een goedkoop en lekker broodje van een eettentje verderop. De avond hiervoor zijn we Lester tegen gekomen op straat. Lester vertelde dat hij wel een taxi voor ons naar Havana wilde regelen. Dat was precies wat wij nodig hadden! We vroegen zijn nummer en hebben bij een restaurantje met wifi Lester nog even geappt om het te bevestigen. Het was goed en Lester zou komen!

De volgende dag wachten wij met goede hoop op de taxi. Als er bij de buren opeens een driepersoonstaxi komt aanrijden, worden we toch een beetje bezorgd. Zou dit onze taxi zijn? Wij kunnen Lester niet bellen want we hebben geen wifi. Maar gelukkig maken we ons zorgen om niets, want na een kwartiertje wachten verschijnt Lester met een grotere taxi. Iedereen stapt snel in, want het begint te regenen.

Na een paar uur komen wij aan in Havana en moeten we op zoek naar een slaapplek. Eerst even wat eten bij een restaurantje in de buurt en daarna wandelen we langs een wel heel mooi hotel. Dat past eigenlijk helemaal niet in ons budget. Maar weet je, niet gevraagd is altijd nee. Dus gaan wij het proberen. Ik ga met de twee best Spaanssprekende SaS’ers pitchen bij de receptie van het hotel. Wij laten de backpacks even buiten staan en gaan met goede moed naar binnen.

Ik probeer in mijn beste Spaans en Engels te vertellen wat SaS precies inhoudt en dat het echt heel fijn zou zijn om ons in dit hotel te laten slapen. De mevrouw achter de receptie is heel geïnteresseerd, maar het goedkoopste wat ze ons kan aanbieden, past nog lang niet in ons budget. Dan vragen we of ze misschien een kennis heeft die een casa particular kan aanbieden. Die heeft ze en ze wijst ons naar de slaapplek. Hier hebben wij kunnen wassen en heerlijk kunnen slapen. Dus uiteindelijk heel goed dat we het hebben geprobeerd! ’s Avonds pakt iedereen zijn tassen in, want het einde van de eigen reis is al weer in zicht…

Maes