Cowboys en salsadansers

15-02-2024 | 2023 - 2024

Gisteren hadden we bedacht om vandaag te gaan paardrijden. Nadat we de vrouw van de casa particular om ongeveer half 12 ’s avonds hadden ingesloten en gevraagd of ze voor ons het paardrijden wou regelen, stond er om 9 uur ’s ochtends een cowboy voor de deur. Nadat we een stukje hadden gelopen naar de paarden kregen we een kleine uitleg. We mochten NIET te dicht bij elkaar komen met de paarden anders zouden ze in elkaars konten bijten en steigeren. Dit nam ik te letterlijk want ik zat zo ongeveer heel het reisje 10 meter van het paard voor me, dit kwam misschien deels ook omdat mijn paard heel langzaam was. De meiden werden eerst op de paarden gezet, wij kregen allemaal de grootste en gespierde paarden. Daarna kregen de jongens hun paarden, zij kregen de wat meer magere exemplaren.

We reden door een prachtig landschap naar een tabaksboerderij. Tijdens het ritje had ik hier en daar nog een gesprekje met de cowboy over gekke bomen. Een paar paarden kregen nog een beetje “gasoline“ (oftewel een zweepslagje van de cowboy) waardoor we allemaal een stukje sneller gingen. Eenmaal aangekomen bij de boerderij kregen we kleine rondleiding en uitleg over hoe je een sigaar moest rollen. We kregen nog de kans om een sigaar te roken, maar die namen we niet aan want een van onze regels is dat SaS’ers niet mogen roken. Onze begeleider daarentegen nam de kans met open handen aan. Na twee pufjes was ‘ie ook alweer uit dus je zag wel dat hij niet zo ervaren was. Nadat we allemaal wat dikke sigaren gekocht hadden, liepen we naar een grot die dichtbij was. Het was een mooie grot met een ziek uitzicht waar we allemaal dezelfde basic foto hebben gemaakt.

We gingen weer terug naar onze paarden. Sommige mensen kregen een beetje stress want we betaalden per uur en de cowboy was een beetje tijd aan het rekken. Uiteindelijk na een leuk ritje kwamen we aan bij een restaurant waar we zouden lunchen. We zouden hier niet alleen gaan eten maar we moesten hier ook afscheid nemen van de cowboy en zijn kontbijtende paarden. Het was een zwaar afscheid dat wat mij betreft tien keer zo snel mocht gaan want het eten zag er heel lekker uit. We hebben heerlijk gesmuld en ook HEEL veel betaald, daarna liepen we terug naar de casa particular. We besloten weer in hetzelfde restaurant te gaan eten waar we de afgelopen dagen ook hebben gegeten want ja, het was goedkoop. Toen we eenmaal klaar waren met eten begon er een salsaparty. We besloten om even naar de casa particular te gaan en daarna lekker te gaan salsa dansen.

Ik moet even eerlijk zijn… Het zag er niet uit, twee leerlingen van mijn groepje probeerden mensen nog wijs te maken dat ze ECHT konden salsadansen maar in werkelijkheid waren het gewoon stapjes naar voor en naar opzij. Ook al leken we allemaal op een stel mislukte salsadansers, het was wel een hele leuke avond!

Groetjes
Linde (de geweldige cowboy/salsadanser)