Een heerlijke stranddag

14-02-2024 | 2023 - 2024

Vandaag was het dag drie van onze eigen reis en we besloten deze dag door te brengen op een supermooi strand. We hadden gisteren al geregeld dat we met een taxi naar het strand konden worden gebracht. Het was anderhalf uur rijden en het was geen normale autorit. De wegen op Cuba zijn niet overal even goed, overal zitten er gaten in de weg. Onze chauffeur moest hard werken om deze allemaal te ontwijken. Het laatste stuk moesten we zelfs over een onverharde weg rijden! Uiteraard was de taxi een mooie oude Amerikaanse Oldtimer.

Eenmaal aangekomen bij het strand was het echt geweldig. Het helderste water dat ik ooit had gezien, een mooi wit strand, weinig toeristen, veel zon, geen wolken en een hele mooie ouderwetse strandtent. De taxichauffeur zette ons af en reed weg. We hadden tot vier uur om heerlijk te relaxen. We besloten eerst een klein stukje over het strand te lopen, een beetje weg van waar nog een paar toeristen waren. Na vijftien minuutjes lopen waren we echt op een geweldig mooi strand met super gaaf uitzicht over het water. We hebben heerlijk gezwommen en gerelaxt in de zon. Om één uur vonden we het tijd om te gaan lunchen en we liepen terug naar de strandtent. Het menu in de strandtent was beperkt maar wel heel erg lekker. Je kon kiezen uit vier soorten manieren waarop je kreeft waren bereid. Deze werden vers voor onze neus gevangen in de zee. We zagen letterlijk hoe ze onze kreeften uit het water tilden. Ik bestelde een heerlijke paella met verse kreeft en een kokosnoot. Nadat ik het kokoswater op had werd de kokosnoot opengebroken en had ik ook nog de kokos. De rest van de middag hebben we weer heerlijk in de zon gelegen. Ik ben zelfs nog anderhalf uur in slaap gevallen. Heerlijk. Om vier uur gingen we met de taxi terug naar onze casa.

Na het avondeten in het dorpje gingen we salsa dansen in een soort kleine bar. Een goede manier om deze dag goed af te sluiten.

Laura