Eigen reis dag twee: naar Che

13-02-2024 | 2023 - 2024

We zijn om half acht opgestaan. Om acht uur gingen we ontbijten en we wilden daarna zo snel mogelijk doorgaan naar een tabaksfabriek. Die fabriek is een soort museum geworden, maar er worden wel nog steeds sigaren gemaakt.

Dat plan viel eigenlijk vrijwel meteen weer in het water omdat we maar liefst twee uur over het ontbijt deden, dus toen waren we niet meer op tijd om kaartjes voor de fabriek/het museum te kopen. We hebben de plannen veranderd en zijn naar een museum gegaan over de revolutie op Cuba. Dit museum was heel interessant en hier zijn we een tijdje geweest. Onze begeleider deze eigen reis is docent geschiedenis, dus hij kon ons er van alles over uitleggen. Hierna zijn we gaan lunchen en hebben we een typisch Cubaans gerecht gegeten, namelijk ropa vieja. Dat was heel lekker! Tijdens de lunch kwamen er drie locals bij ons staan om een soort privé-optreden te geven met gitaren, trommels, sambaballen en gezang, dat was heel leuk!

Na de lunch hebben we nog even rondgelopen in een winkelstraat waar we geld hebben kunnen wisselen: dollars en euro‘s voor pesos. Daar hebben we ook nog leuke souvenirtjes gekocht. We hebben op een “wifipleintje” met een wifi-kraskaart (waarmee je vijf uur kunt internetten) gebeld met het thuisfront. Dat was fijn want ik had eigenlijk niet verwacht dat dat zou kunnen, maar het ging behoorlijk soepel.

Hierna zijn we voor omgerekend twee eurocent per persoon naar een film gegaan, een Franse film met Spaanse ondertiteling. We begrepen het eigenlijk best redelijk. Beste besteding van twee cent tot nu toe. Na de film zijn we nog uit eten geweest en toen lekker naar bed.

Lieve groetjes,
Josephine