Daar gaan we weer!

12-02-2024 | 2023 - 2024

Vandaag begint voor ons de eigen reis in Cuba. Gisteravond heb ik met mijn groepje een beetje gekeken naar leuke dingen in Cuba en een soort van plan gemaakt. In de ochtend hadden we nog de laatste schoonmaakdingen, maar daarna werden, met de backpacks op het middendek paspoort en geld uitgedeeld en daar ging de eerste groep. Mijn groepje vertrok als derde. Op het land aangekomen zaten er nog groepjes die naar Havana, de hoofdstad, wilden gaan en op hun bus zaten te wachten, maar wij wilden iets anders en besloten naar Santa Clara te gaan. We hebben vanaf het centrum van Cienfuegos een taxi genomen naar Santa Clara. Deze taxi was echt zo’n typische Cubaanse auto. Een behulpzame Cubaan heeft dit helemaal voor ons geregeld. Tijdens deze rit hebben we veel gezien van het Cubaanse landschap.

In Santa Clara hebben we een fijne casa gevonden en zijn we nog door het stadje gewandeld. In de avond hebben we bij een leuk restaurantje gegeten en Santa Clara in de avond ontdekt. Cuba heeft me nu al op een positieve manier verrast. Ik kijk uit naar de volgende dagen in Cuba!

JoeJoe,
Jing
De Cubazen