Schuimparty!!!!!

11-02-2024 | 2023 - 2024

School at Sea is heel veel, maar ook zeker een leerproces. Dit uit zich op meerdere vlakken. Zo leer je natuurlijk heel veel over zeilen, over jezelf, het leven in een groep maar zeker ook over huishoudelijke taakjes.

Elke dag moet er worden gedweild, gestofzuigd, gewassen, gekookt en noem het maar op. Het koken leren we tijdens onze keukendienst. Eerst samen met de kok Bart en nu zonder. Bij keukendienst hoort natuurlijk het koken zelf, maar ook het afwassen.
Als we aan het varen zijn moet alles met de hand worden afgewassen omdat door het schommelen van het schip de spoelmachine overstroomt. Als we aan wal liggen mag hij wel gebruikt worden en aangezien we nu voor anker liggen bij Cuba mocht de keukendienst van vandaag de vaatwasser gebruiken.

Dit ging echter niet helemaal soepel…..

Iemand van de keukendienst leek het een slim idee om een beetje extra Dreft in de vaatwasser te spuiten. Volgens mij heeft diegene nog nooit een vaatwasser bediend, want dat doe je thuis toch ook niet?! Misschien hadden ze gewoon wel zin in een schuimparty want ik kan u vertellen, dit was niet heel tactisch! De vaatwasser raakte een beetje overprikkeld en begon aan alle kanten schuim te lekken. De vloer lag helemaal vol met schuim.

De keukendienst zette snel het programma stop en opende de vaatwasser die tot aan de top gevuld was met schuim. Ze wisten niet wat ze er mee aan moesten en begonnen maar snel met hun handen het schuim er uit te scheppen terwijl één van de drie naar kapitein Sam liep. De oplossing was gelukkig simpel: ze moesten de spoelmachine leeg laten lopen en dan zou het probleem zichzelf oplossen. Helaas was de schuimparty dus van korte duur, maar we hebben wel weer erg gelachen met z’n allen.

Jill