Een dag vol emoties

10-02-2024 | 2023 - 2024

Een nieuwe dag aan boord van de Thalassa. Nee, niet zomaar een dag, maar een dag volgepropt met emoties. Zo gaat het hier aan boord wel vaker. Van die emotionele dagen waarvan je aan het eind van de dag nu eigenlijk niet weet of je blij bent of verdrietig. Maar geen zorgen: dit was een blije dag.

De dag stond tot vijf uur in het teken van school, natuurlijk niet altijd leuk maar hier zo op het water in de baai met uitzicht op de kust van Cuba valt het ook wel weer mee. We waren even allemaal keihard strijden om de laatste dingen af te vinken voordat we beginnen aan de eigen reis, wat ook weer zo’n leuk vooruitzicht is! Vandaag werden de groepjes bekend gemaakt. Daar zaten we dan vol spanning op het middendek in afwachting tot Sam ons zou verlossen uit ons lijden en de groepjes voor zou lezen. Toen ze eenmaal bekend waren, was ieder groepje blij en ging de ideeënkraan direct stromen.

Tegen de avond werd er een tafel klaargezet vol met lekkere snacks en drankjes. Die hadden we gekregen op Curaçao, van niemand minder dan onze geliefde ouders. Zodra de keukendienst klaar was begonnen de emoties weer: het halverwegefilmpje van de ouders. Het was ontzettend leuk om zo te zien maar toch ook wel een rollercoaster van emoties. Je ziet zo de ouders van iedereen en ziet hoe erg hun kind (waarmee je zes maanden leeft) op hen lijkt, maar je ziet ook je eigen ouders. Dat is geweldig leuk, maar toch ook wel emotioneel.

Daarna was het een gezellige filmavond met Harry Potter en hapjes. Het werd een latertje, maar elke keer is zo’n avond toch wel weer een geluksmoment. Na de filmavond bleven we nog gezellig kletsen in de salon met wat mensen en zo was de dag alweer voorbij gevlogen als een bliksemschicht.

Groetjes
Inge