Inklaren op Cuba

09-02-2024 | 2023 - 2024

Elk hoekje, randje en puntje van de boot moest schoon zijn. Als de Cubaanse autoriteiten de Thalassa niet schoon genoeg vonden, zouden ze ons zomaar de toegang tot het land kunnen weigeren en dan zou onze tweede eigen reis in het water vallen! De avond voor aankomst was het daarom stressen, we moesten onze hutten nog schoonmaken en ook de keuken kon nog wel een doekje gebruiken. In de ochtend werden we om zeven uur gewekt en toen was het land al in de buurt. Er werden nog wat laatste schoonmaakklusjes gedaan en toen was het wachten op de controle. Er kwamen twee officials aan boord, iedereen vond het spannend. Stel je voor ze vinden iets of ze keuren het niet goed, wat dan?!

We hadden spannende verhalen gehoord over drugshonden en strenge mannen die zouden kunnen dreigen met het openen van de muren of het overhoop halen van onze spullen. Dat is iets wat af en toe ook echt gebeurt hier op Cuba maar gelukkig niet bij ons! Ze hadden een gesprek met onze kapitein en vervolgens moesten alle leerlingen een voor een aan land voor de paspoortcontrole en face check. We gingen een kamertje in, lieten ons paspoort zien en de douanebeambte maakte een foto van ons gezicht en vervolgens mochten we weer naar buiten.

Alle spanning was dus voor niks geweest, maar toch was het goed dat de boot weer een grote schoonmaak heeft gehad want dat kon ze wel gebruiken 😉

Indy