Een dag vol mee- en tegenvallers

28-01-2024 | 2023 - 2024

Mijn groepje en ik waren van plan deze dag het Panamakanaal en de Amadores (de golfbrekers van Panama City) te bezoeken. Voor de ochtend hadden we echter nog geen duidelijk plan. Bij het ontbijt hadden we besloten om te gaan ziplinen. Dat kon tussen twee wolkenkrabbers! Toen we daar aankwamen bleek het helaas een zipline van vijftien seconden voor 30 dollar per persoon. Dit vonden we toch net wat te duur, dus zijn we direct naar het Panamakanaal gegaan.

Hier wilden we wel de 17 dollar voor de hele ervaring betalen, maar vandaag was het museum was gesloten en zouden er voorlopig geen schepen door de sluis gaan, maar je moest alsnog wel de volle prijs betalen. Dat gingen we dus ook niet doen… We zijn daarom naar de volgende sluis gegaan en hebben daar een beetje rondgekeken. Er was nog veel tijd in de dag, dus daarom zijn we naar het stadspark (een halve jungle midden in de stad) gegaan en hebben daar een toekan gespot en de skyline van Panama City bekeken.

Hierna zijn we naar de Amadores gegaan. Hier hebben we een lekkere burger gegeten. Na een beetje ronddwalen hebben we geprobeerd de bus te pakken, helaas was die helemaal vol en reed hij voorbij de halte. Gelukkig reed er een pick-up voor de bus die ons wel een lift wilde geven. Hij bracht ons van de golfbreker af en daarna namen we een taxi naar ons hotel. Daar aangekomen ben ik gelijk gaan slapen. Morgen is alweer de laatste dag van de eigen reis en gaan we terug naar Portobelo.

Stijn