Wie we tegen het lijf liepen…

27-01-2024 | 2023 - 2024

De twee-na-laatste dag van de eigen reis was al weer begonnen. Mijn groepje en ik zijn een dag geleden aangekomen in Panama CIty. Die ochtend hadden we besloten om naar het oude deel van Panama City te gaan. Maar we wilden eerst nog even shoppen in de mall. Na een klein stukje in de bus kwamen we in een van de grootste malls van Panama City. Het zat er stampvol winkels en eetcafeetjes. Ze hadden er zelfs een schaatsbaan, een bioscoop en een bowlingbaan!

Tegen twee uur hebben we geluncht en hebben we de volgende bus gezocht. Die bracht ons linea recta naar het Cinco de Mayo-plein, in de buurt van het oude centrum. Toen we eenmaal door de winkelstraten vol namaakhorloges heen waren, kwamen we in een ouder, en meer toeristisch, deel van de stad. Overal waren gezellige cafeetjes en barretjes. Toen we dorst kregen, hebben we vers papayasap gehaald. Heerlijk verfrissend. Toen we weer waren bijgetankt zijn we nog even door gelopen naar het uitkijkpunt. Daar zag je de hele skyline van Panama City. Na het uitzicht te hebben gezien en de nodige foto’s te hebben gemaakt gingen we weer terug richting het hotel.

Maar drie keer raden wie we tegen kwamen…. Jacob en Ietje! De eigenaren van de Thalassa van wie we in Portobelo afscheid hadden genomen toen we vertrokken voor onze eigen reis. Midden in het oude centrum liepen we ze tegen het lijf. Zij vliegen binnenkort terug naar Nederland en waren nog even in Panama City. We hebben nog even gekletst en gesproken over wat je allemaal kan doen in de omgeving.

Toen gingen we terug naar het hotel. De rest van de avond hebben we nog lekker gechilld bij het zwembad. Al met al dus weer een hele hoop gezien en gedaan!

Simon