Isla Iguana

26-01-2024 | 2023 - 2024

Deze week hebben we eigen reis in Panama en vandaag is al weer dag nummer vijf. Gisteren zijn we aangekomen in ons hostel in Pedasi en dit is ook waar we de komende drie dagen gaan verblijven. Het hostel is super gezellig en we slapen met ons groepje op een slaapzaal, wat ook erg gezellig is! De host van het hostel is een Rastafari, wat ik echt heel leuk vind aangezien we op Dominica natuurlijk de ’Rasta way of life‘ hebben ervaren.

Vandaag hebben we ons met de watertaxi (gewoon een bootje…) naar Isla Iguana laten brengen. De tocht duurde ongeveer een kwartiertje en we stuiterden enorm op het water, het was echt heel leuk! Isla Iguana was ook echt een plaatje; wit strand, palmboompjes en helder water met tropische vissen. We hebben lekker gesnorkeld en ik heb hele mooie vissen en koraal gezien, dit was echt heel vet!

Het eiland heet niet voor niets Isla Iguana, want de leguanen waren niet te missen. Overal waar je keek liepen ze! In het begin zagen we alleen relatief kleine leguanen, maar wat later op de dag hebben we echt een bunker van een beest gezien. Met staart erbij was hij denk ik twee meter lang, dat was echt indrukwekkend. Toen we ’s ochtends aankwamen op het eiland leek ook het hele strand te bewegen, zo ontzettend veel heremietkreeftjes liepen er! Het waren er echt duizenden, we moesten echt opletten waar we onze voeten neerzetten omdat we anders op de diertjes zouden gaan staan en als je lag te zonnen liepen ze ook steeds tegen je aan. Wat later op de dag waren ze weer weg, ze hadden even een volksverhuizing denk ik.

Op het eiland hebben we ook ons halverwege-filmpje opgenomen voor onze ouders. We hebben hier een sketch gemaakt waarin we de strandscenes van Ex on the Beach naspelen. We hebben ons echt doodgelachen tijdens het filmen! Het was echt super mooi, dus ik ben echt heel blij dat we naar het eiland zijn geweest.

Roos