Dag 4 met de Panamaatjes

25-01-2024 | 2023 - 2024

Dag vier van de eigen reis met de Panamaatjes was begonnen. We bevonden ons in Santa Fé in Panama. Hier waren we van plan de mooie jungle en het gebergte te zien. Vandaag hadden we niet echt een plan (net zoals de meeste dagen) maar we hadden er wel zin in. De dag begon met een echt goed ontbijt en omdat we ons aan het budget wilden houden, hadden we de dag ervoor een kilozak cornflakes met alle kleuren van de regenboog aangeschaft voor 1,2 dollar. Lekker chemisch dus! Tijdens het ontbijt hadden we ons voorgenomen snel daarna het hotel uit te gaan om uit te gaan zoeken wat we wilden gaan doen, dus helemaal zoals gepland verlieten we het hotel om twaalf uur.

Na een snel rondje in het dorpje vertrokken we naar een boerderij waar we voor tien dollar een tour en lunch kregen, ook kregen we hier versgemalen koffie die echt zalig was. De tour was heel leuk en de vrouw van de boerderij liet haar mooie bloemencollectie zien en ook de groenten en fruit die ze verbouwde liet ze ons zien. Daarna hebben we heerlijk geluncht van de groente tijdens de tour geoogst waren.

Na de lunch liepen we terug naar het hotel om te kijken wat we nog wilden doen. En toen zagen we het, tuben! We zijn toen voor zeven dollar anderhalf uur heerlijk in een band meegegaan met de soms snelle en soms lekker rustige stroom van de rivier. Na de mooie tour over de rivier en door de jungle van Panama bracht William van de bandenverhuur ons terug naar ons hotel waar we ons rustig klaarmaakten om uit eten te gaan in een lekker restaurant. In het restaurant bestelden we eten voor tien man, maar we kwamen er echter achter dat de mensen in Panama iets sneller vol zitten dan wij, dus na het eten hebben de Panamaatjes nog genoten van een toetje van scrambled eggs en een broodje marmelade. Helaas waren we pas om twaalf uur klaar met de afwas.

Wederom was het een gezellige dag met de Panamaatjes!

Ramses