Surf

24-01-2024 | 2023 - 2024

Het is woensdag en de 3e dag van onze eigen reis.

Samen met mijn groepje waren we de dag hiervoor aangekomen in Santa Catalina. Ons plan voor vandaag was om te gaan surfen. We hadden de wekker om tien uur gezet, zodat we voor het eerst in lange tijd weer een beetje konden uitslapen. Ik was automatisch rond acht uur al wakker, doordat we op de boot een best wel strikt slaapritme hebben. Maar goed, dat was niet echt een probleem want daardoor kon ik wel nog even met mensen van thuis bellen. Toen ik buiten op het pleintje aan het bellen was, kwam er heel lief een hondje bij me liggen, waardoor ik me toch een beetje thuis voelde.

Om tien uur zijn we naar een bakkertje in onze straat gegaan om te ontbijten. We kwamen daar binnen en zagen allemaal stokbroden en pizzastukken die echt net vers waren gebakken. Onze keuze was best snel gemaakt: een stuk pizza en wat fruit van de “fruiteria” om de hoek. Na het ontbijt hebben we nog even gechilld, onze zwemkleding aangedaan en zijn we op zoek gegaan naar een surfboard-verhuur.

Op de eerst plek waar we het probeerden, vertelden ze ons dat de golven zo snel waren dat ze geen softtops verhuurden, dus gingen we naar de volgende, want dat was wel wat we zochten. Bij de volgende verhuur lukte het wel direct. We hebben vier boards gehuurd, zodat we onderling konden afwisselen met surfen en zonnen.

Ik lag in het begin op het strand even een boek te lezen, maar zodra ze aan me vroegen of ik even wilde surfen heb ik enthousiast ja gezegd. Ik maakte de leash vast en probeerde zo snel mogelijk net voorbij de branding te komen. Ik heb zoveel mogelijk golven proberen te pakken en het was echt super.

Na vier uur surfen hebben we de boards weer teruggebracht en heel veel aftersun opgesmeerd, want iedereen was heel erg verbrand.

We hebben even gedoucht, gebeld met thuis en afgekoeld, voordat we de boodschappen voor het avondeten hebben gehaald. We gingen American pancakes met een salade en noedels eten. Ik heb gekookt en het eten was weer heel lekker en gezellig.

Voordat we gingen slapen hebben we allemaal nog even gelezen of een film gekeken, maar na dit alles was deze dag toch ook weer voorbij.

Tot de volgende,
Pleun