San Blas

12-01-2024 | 2023 - 2024

Vandaag zijn wij aangekomen bij de San Blas eilanden. De dag begon voor mijn wacht al vroeg. Wij begonnen om vier uur met het lopen van wacht en het bakken van de broden. We zijn vroeg in de middag aangekomen bij de San Blas eilanden en hebben het anker uitgegooid. Binnen no time wist de hele bevolking dat we er waren. Er kwamen allemaal roeibootjes met mensen in mooie zelfgemaakte kleding naar ons toe om te kijken of ze iets aan ons konden verkopen. Na de lunch lieten we hen aan boord en lag het hele middendek vol met handgemaakte stukken stof, armbandjes, kleren en nog veel meer. We hebben met z’n allen veel gekocht. Ze hebben dus goede zaken gedaan ondanks dat we stevig onderhandeld hebben over de prijzen.

Daarna hebben we een duik in zee genomen en hebben we gegeten met uitzicht op de eilanden. Er zijn heel veel eilandjes. Sommige zijn bewoond, de mensen wonen in zeer eenvoudige huizen. Op andere is alleen een hotelletje en nog weer andere zijn onbewoond. ‘s Avonds hebben we nog veel dolfijnen rond de boot gehad. En omdat we voor anker liggen vannacht, slapen we weer heerlijk buiten met zijn allen.

Het was weer een leuke dag!

Groetjes
Lobke