Het magische genootschap van de Thalassa

11-01-2024 | 2023 - 2024

Vandaag moet ik mijn fouten van gisteren rechtzetten. Ik stond vanochtend op, het was een normale ochtend totdat ik me opeens herinnerde wat er gisteren was gebeurd. Hoe moest ik dit nou goedmaken?

Even een klein achtergrondverhaal: een paar weken geleden kwam er een docent naar mij en een andere SaS’er toe. Hij liet ons een kaarttruc zien. Natuurlijk wilden we weten hoe het werkte, dus legde hij het uit. De dag erna kwam hij nog een keer met een kaarttruc, ook deze legde hij uit. Zo werden we zijn magieleerlingen. Nu leren we om de zoveel dagen een nieuwe truc waarmee we dan door heel de boot rennen om de truc bij iedereen te doen.

Gisteren was het dus weer tijd om door de boot heen te rennen en ik beland in de stuurhut met een pak kaarten in mijn hand. Daar sta ik dan, tegenover kapitein Sam met alleen een tafel en heel veel ongezonde spanning tussen ons in. Vlak achter me staat mij magie-mentor die zorgvuldig elke beweging die ik maak in zich opneemt. Ik begin met de eerste truc, BAM eerste truc gelukt. Ik wil trots weglopen maar Sam wil nog een truc zien. Als ik nu terugkijk had ik gewoon moeten weglopen, want vanaf dat moment ging alles fout… Ik leg de tweede truc klaar en zie vanuit mijn ooghoek mijn mentor al pijnlijk kijken. Ik doe de truc vol zelfvertrouwen maar helaas, de truc mislukt! Ik probeer hem nog een keer, weer mislukt. Nou nog een keer dan maar, ook mislukt. Ik kijk achter me en zie mijn mentor teleurgesteld kijken. Hoe heb ik het zo erg kunnen verpesten, en dan ook nog eens bij Sam.

Die avond leer ik een nieuwe truc. Ik probeer hem eerst een keer bij mijn magie-mentor en het lukt. Dan doe ik hem vol zelfvertrouwen bij een mede SaS’er, maar het lukt niet. Nee dat kan toch niet, ik heb het gewoon goed gedaan. Dan maar nog een keer proberen bij een docent. Ik doe de truc en je raadt het al, hij mislukt! Mijn magie-mentor kijkt teleurgesteld en zegt: “Ik denk dat het beter is als je uit het genootschap stapt.“ NEE TOCH, DAT KAN NIET WAAR ZIJN! Na veel smeken en beloftes dat ik nooit meer een kaarttruc zal verpesten ben ik weer terug in het clubje. Ik sta nu gevaarlijk op het randje, als ik nog een truc verkloot is het doei doei magie voor mij.

Dus vandaag heb ik iets goed te maken. Na een dag hard werken aan school is het tijd om nog harder te werken aan mijn magic skills. Ik pak een pak kaarten en ga in mijn hut zitten. Ik oefen elke truc die ik ken totdat hij helemaal goed gaat. Alles onder de knie! Het is tijd om mijn grootse geweldige trucs te laten zien aan mensen. Helaas komt er geen situatie voorbij waarbij ik zomaar even een pak kaarten uit mijn zak kan toveren en even rustig wat kaarttrucs kan doen. TOT ik in de avond een truc moet uitleggen aan mijn mede goochelleerling. Daar gaat-ie dan. Als ik het nu verkloot ben ik mijn plek kwijt. Onze magie-mentor komt ook nog eens even kijken dus er komt alleen maar meer druk op me te staan. Ik doe de truc en….. HIJ LUKT! Ik kijk naar mijn mentor en zie tranen van blijdschap in zijn ogen. Ik heb mijn fouten van gisteren rechtgezet en ben nog nooit zo trots op mezelf geweest. Met groot zelfvertrouwen leg ik de truc uit en heb hem toen nog een paar keer met hem gedaan.

Ik ben met een voldaan gevoel gaan slapen.

Groetjes
Linde “Duckface” (mijn geweldige artiestennaam) Fledderus