Wauw, wauw, wauw!

13-01-2024 | 2023 - 2024

Alleen al het uitzicht op de San Blas is echt prachtig! De blauwe zee, mooie stranden met palmbomen en kano’s uitgelepeld uit bomen. Dat was de indruk die we kregen van de San Blas vanaf ons schip.

In de ochtend begon ik de dag met een verfrissende duik, het water hier heeft echt een heerlijke temperatuur: niet te warm, maar ook zeker niet te koud. Na het ontbijt kregen we te horen dat we in de middag aan land gingen, maar eerst zouden we nog even aan school moeten. Ook belangrijk maar niet zo interessant om over te schrijven.

Na de lunch gingen we aan land. Het was echt een cultuurshock, deze mensen leven op zo’n andere manier dan wij kennen of gewend zijn. We liepen met de gehele groep over het eiland, dat ongeveer even groot was als een gemiddeld park. Je liep tussen de huisjes door die gemaakt waren van veelal bamboe, je moest oppassen dat je niet per ongeluk een huis binnen liep. Er waren veel bewoners die ons spulletjes probeerden te verkopen. Ze verkopen echt van alles: tassen, kleding, schelpen, lapjes stof en nog veel en veel meer. We hebben ook nog even gezwommen en toen gingen we weer terug richting de Thalassa. Daar stond het voor mij in het teken van de keukendienst voorbereiden die ik morgen heb. Je gaat eerst bespreken met de vorige keukendienst of er nog restjes zijn, is er groente en fruit dat snel op moet of zijn er nog andere dingen waar we rekening mee moeten houden? Daarna gingen we met onze keukendienst bespreken wat we willen gaan maken en wat er mogelijk is. Voor ons kwam dat uit op het volgende menu:

Ontbijt: havermout

Elfuurtje: watermeloen

Lunch: brood met beleg, guacamole, aardappelsalade en zure komkommer.

Vieruurtje: smoothie

Avondeten: chili sin carne met rijst, een salade en tortillachips.

Nog even checken bij Sam en vervolgens een goed plan gaan bedenken. Maar het belangrijkste van de voorbereiding is op tijd gaan slapen, want keukendienst is altijd een lange dag (wel met veel voldoening).

Slaap lekker
Maarten Hochstenbach