Verder zonder kok

14-01-2024 | 2023 - 2024

Vandaag stond iedereen op met gemixte gevoelens. Wij werden buiten wakker tussen allemaal prachtige eilanden, maar we wisten ook dat een hele geliefde man vandaag van boord zou stappen: Bart de kok. Hij heeft ons de eerste drie maanden de keuken leren kennen.

Bij het begin van School at Sea was Bart overal bij in de keuken. Hij leerde ons van alles over het koken, maar ook over hoe je een goede keukenleider kan zijn, hygiƫnisch te werk kan gaan en nog meer over het werk in de keuken. De laatste tijd konden wij steeds zelfstandiger te werk gaan en was Bart steeds minder in de keuken nodig. Iedereen wist dat het eraan zat te komen, maar nu het moment aan kwam dat hij echt van boord stapte moest iedereen toch even slikken. Hij was niet alleen een hele goede kok, maar ook een hele goede vriend voor iedereen aan boord.

Bart kreeg nog even een dikke knuffel van iedereen en stapte toen toch echt van boord… Het is wennen zo zonder Bart. Bart was de man waar je naar toe stapte als je in de keuken iets niet wist of er je kon iets niet vinden. Hier moeten wij nu zelf uitkomen. Dit kunnen wij natuurlijk, maar is wel even wennen.

Ik wil via dit blogje Bart nogmaals even heel erg bedanken voor de eerste maanden bij School at Sea. Dankjewel Bart!

Maes