Op een onbewoond eiland

15-01-2024 | 2023 - 2024

De eerste dag van de survival is eindelijk daar! We werden wakker op de boot en kregen een lekker ontbijtje, namelijk scrambled eggs met brood. Nadat we onze klusjes hadden gedaan, zodat we het schip netjes achterlieten, was het zo ver. Alles stond klaar op het middendek en we gingen met een bepakte bijboot naar het eiland toe in groepjes. De sups en de kajak gingen ook mee achter de boot aan met SaS’ers erop.

Ik mocht met twee andere mede-SaS’er op een sup naar het eiland gesleept worden en dat was erg leuk, we zijn een paar keer in het water gevallen maar dat was alleen maar lachen. Eenmaal aangekomen op het eiland hebben we alle spullen neergezet. We hebben met de groep overlegd en we gingen een soort basiskamp en een keuken maken waar onze spullen droog konden liggen. Toen dat stond gingen we de hutten bouwen. We lagen helemaal verspreid over het eiland. Sommigen hadden een klein hutje gemaakt waar ze droog konden zitten en hadden hun hangmatten ernaast opgehangen. Ik had met mijn groepje de zeilen die we mochten gebruiken opgehangen en daaroverheen bladeren gelegd, dat deden de meesten. Terwijl de hutten gebouwd werden, werd er ook al gekookt. We lunchten die dag met rijst en bonen in de bakjes die we zelf hadden gemaakt van uitgelepelde halve kokosnoten. Iedereen was klaar met de hutten bouwen dus we konden gaan zwemmen. Het is echt heel helder water en echt super mooi! Als je dan in het water zwemt en je ziet zo die palmbomen voor je dan lijkt het net alsof je droomt. In het water zwom ook een hele grote school met kleine visjes. Dat was heel leuk om te zien tijdens het zwemmen.

Als laat vieruurtje hadden we soort oliebollen met suiker.

Een paar keer per dag vaart ‘de bloedboot‘ heen en weer naar de Thalassa. Dat is voor de meiden die ongesteld zijn. Die meiden die mee gingen met de bloedboot, hadden stiekem suiker mee terug genomen van de boot voor bij de lekkere oliebollen. Niet verder vertellen hoor.

In de avond hadden we een kampvuur met avondeten, chili van de vorige dag aan boord. Het was echt afzien deze survival…

Tijdens het kampvuur werden er heremietkreeften gevonden en zagen we spinnen die op het eiland leven. Na het kampvuur ben ik lekker in mijn hangmat gaan liggen en in slaap gevallen. Uitgerust voor de volgende dag.

groetjes
Maud:)