Survival Island dag 2

16-01-2024 | 2023 - 2024

Het eerste wat ik zag toen ik wakker werd was een palmboom! Ik ben opgestaan en heb geholpen bij het koken van lekkere havermout-oliebollen. Na het eten ben ik even gaan snorkelen en kwam ik een kleine rog tegen. Ik schrok me kapot omdat de rog een meter van me af zwom. Het was voor de eerste keer dat ik een rog in het wild heb gezien.

We hebben ‘s ochtends samen een beach clean up gedaan op het eiland. In een mum van tijd hadden we twaalf vuilniszakken vol. Dat was maar een klein deel van al het afval op het eiland. Tussen het afval kwam ik de meest rare dingen tegen, van een stuurwiel tot schoenen. Daarna deelde Sam de groep in tweeën en ging de eerste groep snorkelen bij een rif. We gingen er met het bijbootje naartoe en vanaf daar doken we het water in. Het was zo mooi! Eerst was het heel erg diep en zag je overal kleine en grote vissen met heel veel koraal, maar uiteindelijk werd het ook wat ondieper en kon je de vissen ook veel duidelijker zien. De vissen waren allemaal zo kleurrijk, net als het koraal. Na een tijdje zwemmen kwam ik ook nog eens vier roggen tegen, deze waren echt heel groot met witte stippen. Uiteindelijk gingen we na een uur weer terug naar het survival island en daarna ging de andere groep snorkelen.

Er waren al wat mensen bezig voor het middageten, namelijk rijst met ui. In de middag ging ik met een klein groepje mensen het staand wand uitproberen om te kijken of we vis konden vangen. Het uitrollen van het staand wand was nog wel een karweitje. Na een tijdje gingen we kijken wat erin zat: …. niks.  Alleen wat plastic afval, maar het gaat om de ervaring, toch?

Als avondeten hadden we marshmallows met broodjes en aangebrande popcorn. De marshmallows en broodjes hadden we op een groot kampvuur met stokjes gebakken. Mijn broodje was van buiten helemaal bruinzwart maar van binnen nog helemaal ongaar. 🙁

Het was een hele leuke dag met een gezellige avond!

Max G