Weer een afscheid

07-01-2024 | 2023 - 2024

Goedendag! De dag van vandaag stond helaas in het teken van afscheid.

De dag begon met een heerlijk ontbijt, en daarna was het tijd voor school, want ja ook dat moet gebeuren. Terwijl we bezig waren met school kwamen er allerlei stores binnen die moesten worden geteld en ingeladen. De groep splitste zich op: een gedeelte ging de salon indelen, een ander groepje het middendek, en weer een groepje ging het groentehok indelen. In het groentehok moesten niet alleen nieuw groentes en fruit worden ingeladen, maar ook moesten de oude groentes worden schoongemaakt en gekeerd.

Na al de stores te hebben ingeladen was het tijd voor de lunch waarbij we helaas afscheid moesten nemen van een mede SaS’er. Ze kreeg nog haar verjaardagsdoos die we samen hebben uitgepakt. We bleven nog gezellig nakletsen totdat we de auto van haar moeder zagen aankomen. Nu was het toch echt tijd om afscheid te nemen. Dit deden we natuurlijk met heel veel knuffels en we gaven haar een afscheidscadeautje mee namens de groep. We hadden allemaal een persoonlijke brief voor haar geschreven en we hadden allemaal onze naam in haar windjack van School at Sea geschreven. Zowel zij als haar ouders hadden ook een cadeautje voor ons meegenomen. Zij zelf had een doos achtergelaten met brieven en kleine cadeautjes. En haar moeder had namens alle ouders boodschappen gedaan en ons allemaal lekkere dingen cadeau gedaan.

Maar helaas na alle cadeautjes was het toch echt tijd om afscheid te nemen. De laatste knuffels werden uitgedeeld en er werden natuurlijk nog even snel wat groepsfoto`s gemaakt, want we blijven natuurlijk ook één groep van 37 SaS’ers!!

Na het afscheid gingen wij door met school. De wacht moest verzamelen, want het was ook tijd om afscheid te gaan nemen van Curaçao en Aruba te verwelkomen. Want ja, daar gingen we heen varen! Naar Aruba! Niet voor lang maar vooral om diesel te tanken.
Vandaag was een dag die misschien niet al te leuk was. Maar het is wel de realiteit. We gaan onze lieve mede-SaS’er missen. Maar niet vergeten want ze blijft altijd een ECHTE SAS‘ER!

Jill