Lange dagen bestaan niet

03-01-2024 | 2023 - 2024

Hallo allemaal!

Vandaag had ik keukendienst. Dat betekent weer een lange dag! Wel een leuke dag (als de keukendienst goed gaat). Gelukkig ging deze keukendienst goed, maar er zijn natuurlijk altijd dingen die beter kunnen. Die dingen leren we van de kapitein of de kok.

We hadden voor de ochtend het lievelingsontbijt van de boot gemaakt namelijk: havermout! Deze was wel bijna aangebrand, maar hij was erg lekker al zeg ik het zelf. Het eten van de boot wordt altijd gebaseerd op welke restjes er nog zijn van de vorige dag of op de groente die op moet. Dus wij hadden soep gemaakt van de restjes chilli sin carne van gisteren. Dat kan blijkbaar gewoon! Ook hadden we vegaburgers van overgebleven bonen gemaakt, en gebakken aardappeltjes. Dit was erg geslaagd! Dan snel een afwas er doorheen jagen om daarna te mogen relaxen.

Helaas niet voor lang, want de barracuda die de vorige dag was gevangen ging ik nog marineren en bakken. Dan het avondeten serveren afwassen en slapen! Ik had namelijk om 00:00 weer wacht dus snel even twee uurtjes slapen en dan weer zeilen! Dit soort dagen zijn heel erg intensief, maar extra leuk. De beloning van je bed is namelijk extra groot als je dan gaat liggen.

Dit was mijn blogje weer, met vriendelijk groet,
Floris