Weer op zee

02-01-2024 | 2023 - 2024

Na een week vol avonturen op Dominica, zijn we nu weer onderweg naar
Curaçao. Het was best wel even wennen om weer te varen! We vertrokken op 1 januari na de lunch, dus we hadden voor het eerst wacht in het nieuwe wachtschema. Maar vandaag had ik keukendienst dus helaas heb ik nog niet veel wacht kunnen lopen.

Het was wel een super leuke dag! De dag van tevoren hadden we al met Bart (kok) en Sam (kapitein) een keukendienstbespreking. Bart vertrekt binnenkort en dan zullen we het alleen moeten doen. Als ontbijt hadden we cruesli gemaakt met melk en wat appel erbij, dat ging best goed. De lunch was chili sin carne met witte rijst en een grote wrap per persoon. Er was ook nog wat kaas over van het nieuwjaarsdiner dus dat hadden we geraspt en was een goede aanvulling in de wrap. We hadden alleen geen salade klaargemaakt voor bij de lunch en Sam vond dat dat zeker wel een stuk beter kon, en eigenlijk wisten wij ergens ook wel dat wij het beter konden.

Na de lunch hadden we genoeg tijd om alle kastjes van de keuken leeg te halen en te schrobben tot alles spic en span was. We hadden daarna zelfs nog een tijdje pauze omdat we goed op schema liepen. Het avondeten was brood, dat bakt de wacht elke ochtend en een pastasalade met tonijn erbij. Na de laatste afwas en een nabespreking met Bart was de keukendienst al weer voorbij!

Ohja en vlak voor het avondeten hadden we ook weer een vis gevangen! Het was een barracuda van 5 kg. Die hadden we nog niet eerder gevangen en ik moet zeggen die tanden waren best intimiderend…

Fiene